Afganistānā dienošai britietei negaidīti piedzimis bērns (106)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Britu sievietei karadienesta laikā Afganistānā ir negaidīti piedzimis dēls, paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Dzemdības notika karabāzē «Camp Bastion» Helmandas provincē dienu pēc talibu kaujinieku uzbrukumiem. Jaunā māte apgalvo, ka neesot zinājusi par savu grūtniecību.

Vārdā nenosauktā artilēriste otrdien vērsās pie ārstiem, sūdzoties par sāpēm vēderā, un tās izrādījās dzemdību kontrakcijas. Bērns nāca pasaulē piecas nedēļas pirms termiņa, tomēr mātes un jaundzimušā veselības stāvoklis ir stabils.

Bērna ieņemšana notika, pirms viņa māte martā ieradās Afganistānā. Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tās politika ir nesūtīt grūtnieces militārās operācijās, bet šajā gadījumā tā nav zinājusi par šīs militārpersonas grūtniecību.

Tuvāko dienu laikā uz Afganistānu izlidos Oksfordas Džona Redklifa slimnīcas pediatru grupa, lai sniegtu pienācīgu aprūpi mātei un bērnam viņu lidojumā uz dzimteni.

Domājams, ka šis ir pirmais gadījums, kad britu militārpersona dzemdējusi karadarbības zonā. Kopš 2003.gada no Irākas un Afganistānas uz dzimteni ir nosūtītas ap 200 Lielbritānijas armijā dienošas sievietes viņām konstatētas grūtniecības dēļ.

Pērn cita britiete dzemdēja divas nedēļas pēc atgriešanās no sešu mēnešu dienesta Afganistānā.

«Camp Bastion» kļuva slavena pēc tam, kad tur ieradās dienēt Lielbritānijas princis Harijs. 14.septembra naktī bāzei uzbruka talibu kaujinieki, kas solījuši nogalināt princi. Uzbrukumā gāja bojā divi amerikāņu virsnieki un tika ievainoti vairāki citi cilvēki.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu