Latviešu soprāns Kristīne Opolais debitēs Cīrihes operā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 23.septembrī, latviešu soprāns Kristīne Opolais debitēs Cīrihes operā, dziedot titullomu Leoša Janāčeka operas «Jenūfa» jauniestudējuma pirmizrādē.

Šī būs pirmā Opolais satikšanās ar Jenūfas lomu.

Jaunā iestudējuma režisors ir Dmitrijs Čerņakovs, bet tā muzikālais vadītājs ir diriģents Fabio Luizi.

Jauniestudējumā Opolais skatuves partneri būs Mihaela Martensa, kura dziedās Atslēdznieci, Hanna Švarca būs Vecāsmātes lomā, Kristofers Ventris uzstāsies kā Laca, bet Siguldas opermūzikas svētku klausītājiem pazīstamais tenors Pavols Bresliks izpildīs Stevas lomu, kuram šī būs pirmā loma Cīrihes operas trupas solista ampluā.

Savukārt diriģents Luizi ar operas «Jenūfa» jauniestudējumu, kas ir pirmā Janāčeka opera viņa karjeras laikā, sāks savas Cīrihes operas muzikālā vadītāja gaitas.

«Darbs ar režisoru Dmitriju Čerņakovu, kā allaž, ir smags, bet ļoti aizraujošs. Viņa traktējumā operas libretā veiktas būtiskas izmaiņas, piemēram, Atslēdzniece nemaz nenoslīcina Jenūfas dēliņu, bet, būdama iekšēji ļoti nelaimīga un vientuļa, paslēpj to mājas bēniņos, lai pēc Jenūfas kāzām paturētu to sev. Mūsu iestudējumā daudz spēcīgāk akcentēts tas, ka Jenūfa mīl Stevu un ar Lacu precas, sāpju plosīta. Mana Jenūfa cieš daudz vairāk pazemojumu, nekā to ierasts redzēt citos traktējumos, dzīve viņu smagi sit,» stāstīja Opolais.

Nākamajā sezonā Opolais atgriezīsies Cīrihes operā, lai operas «Jenūfa» iestudējumā dziedātu kopā ar Latvijas Nacionālās operas skatītāju iemīļoto čehu tenoru Pāvelu Černohu Stevas lomā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu