Latvijas pētnieks stažēsies Eiropas Kosmosa aģentūrā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) rīkotajā stipendiju konkursā iespēju sešus mēnešus stažēties EKA pētniecības centros ieguvis Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta pētnieks Gundars Ašmanis.

Kā aģentūru LETA informēja IZM Politikas attīstības un iniciatīvu departamentā, jaunais zinātnieks Ašmanis ir otrais Latvijas doktorants, kuram no 2012.gada oktobra līdz 2013.gada martam būs iespēja doties uz Eiropas Kosmosa pētniecības un tehnoloģiju centra elektromagnētiskās savietojamības laboratoriju Nordvijkā, Holandē.

Jaunajam zinātniekam Holandē būs iespēja iesaistīties zinātniskajos pētījumos saistībā ar kosmosa tehnoloģiju elektronikas sistēmu elektromagnētisko savietojamību, kā arī iegūt izpratni par EKA struktūru un darbības vidi, kas saistīta ar EKA izsludinātām tehnoloģiju iepirkuma procedūrām. Šo procedūru pārzināšana sekmēs tālāku Latvijas zinātnisko institūtu un ražotāju spēju piedalīties EKA izsludinātajos iepirkuma konkursos.

Ašmanis ir RTU pētnieks elektromagnētiskās savietojamības jomā un Latvijas Elektronikas iekārtu testēšanas centra inženieris un eksperts, kura pētījuma virzieni saistīti ar kompozītmateriālu elektromagnētiskajām īpašībām, elektronikas sistēmu filtru izpēti un izstrādi, augstfrekvences traucējumu mērījumiem un to kontrolētu emitēšanu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu