Pieprasījums pēc «iPhone 5» bijis satriecošs (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pirmdien paziņoja, ka viedtelefona «iPhone» nākamās paaudzes modeļa «iPhone 5» pārdošanas apjoms pirmajā nedēļas nogalē kopš tā laišanas tirgū pārsniedzis piecus miljonus un pieprasījums pārsniedzis sākotnējo piedāvājumu, liekot daļai klientu gaidīt.

«Pieprasījums pēc «iPhone 5» bijis satriecošs un mēs cītīgi strādājam, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu «iPhone 5» katram klientam, kas to vēlas,» norādīja «Apple» vadītājs Tims Kuks.

Kuks pavēstīja, ka «mēs esam izpārdevuši mūsu sākotnējās piegādes, taču veikali regulāri turpina saņemt «iPhone 5» sūtījumus un klienti var turpināt veikt pasūtījumus internetā un iegūt aptuvenu piegādes datumu».

«Mēs novērtējam ikviena pacietību un cītīgi strādājam, lai saražotu pietiekami daudz «iPhone 5» visiem,» uzsvēra Kuks.

Tāpat «Apple» norādīja, ka tā jaunā mobilā operētājsistēma «iOS 6» kopš nonākšanas tirgū lejupielādēta jau vairāk nekā 100 miljoniem «iOS» ierīču.

Kā ziņots, pagājušajā piektdienā deviņās valstīs tika uzsākta «iPhone 5» tirdzniecība, kas sagaidīta ar garām kvēlāko fanu rindām.

«Apple» jau nodēvējis «iPhone 5» par plānāko viedtelefonu pasaulē, kam ir stikla un alumīnija karkass, kas ir par 18% plānāks un 20% vieglāks nekā iepriekšējam modelim «iPhone 4S».

Jaunais tālrunis aprīkots ar četru collu (desmit centimetru) ekrānu un uzņēmuma izstrādāto jauno «A6» procesoru, kas divreiz ātrāk spēj ielādēt interneta attēlus.

Savukārt «iPhone 5» akumulatora darbības laiks ir pagarināts līdz astoņām stundām telefona un interneta lietošanas režīmā, bet līdz desmit stundām, ja tiek lietots «Wi-Fi» interneta savienojums.

Tāpat «Apple» jaunajā telefonā uzlabojusi mākslīgā intelekta asistenta programmatūru «Siri» un tajā tiek piedāvāta krietni ciešāka saikne ar sociālo tīklu «Facebook».

Līdz šīs nedēļas beigām «iPhone 5» būs pieejams vēl 22 valstīs, bet līdz gada beigām tas jau būs nonācis 100 valstu tirgos.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu