Tuvojas ikgadējās Bērnu un jauniešu dāņu filmu dienas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No šī gada 2.oktobra līdz 7.oktobrim kinoteātrī «K.Suns», Elizabetes ielā 83/85, Rīgā norisināsies ikgadējās Dānijas bērnu un jauniešu filmu dienas, piedāvājot skatītājiem baudīt četras dāņu filmas.

Jaunajiem skatītājiem, viņu vecākiem un audzinātājiem tiks piedāvātas trīs mākslas un viena multiplikācijas filma par draudzību, pirmo mīlestību, savstarpējām attiecībām un uzdrīkstēšanos.

Filmu seansi īpaši izvēlēti tādā laikā, lai skolēni tās varētu noskatīties kopā ar klases audzinātājiem darba dienās vai baudīt kopā ar vecākiem nedēļas nogalē.

  • Arī šogad būs iespēja tikies ar Karlu filmā «KARLA UN JONASS» - meiteni no režisores Šarlotes Saksas Bostupas (Charlotte Sachs Bostrop) filmu sērijas, kas ir jau trešā pēc kārtas. Nu jau Karla ir izaugusi par jaunu dāmu, viņai ir 13 gadi un viņas interesi šoreiz saista puisi Jonass, ar kuru meitene dodas aizraujošā un nedaudz bīstamā ceļojumā uz lielpilsētu, lai tur atrastu Jonasa bioloģisko māti.
  • Savukārt filma «AIZVIETOTĀJA» stāstīs par pavisam dīvainu skolotāju, kas ieradusies no citas planētas. Kādi ir viņas nodomi, cik bīstama viņa izrādīsies, kādēļ bērnu vecākiem viņa šķiet pati jaukākā skolotāja pasaulē, bet bērni uzskata viņu par ļaunuma iemiesojumu? To visu redzēsim Oles Bornedāla (Ole Bornedal) filmā.
  • Režisors Nīls Ardens Oplievs (Niels Arden Oplev), pirms vēl iemantoja pasaules slavu ar Stīga Larsona Meitene ar pūķa tetovējumu ekranizāciju, 2006. gadā radīja autobiogrāfisku un nedaudz smeldzīgu, bet iedvesmojošu drāmu «SAPŅI» par 13-gadīgo Fritu, kurš kritis vietējās mazpilsētas skolas direktora nežēlastībā, taču varodīgi stājas pretī ne vien viņam, bet arī citām skolas autoritātēm, lai izbeigtu tirāniju skolā.
  • «LIELAIS LĀCIS» būs aizraujošs piedzīvojums vismazākajiem skatītājiem. Šī režisora Esbena Tofta Jākobsena (Esben Toft Jacobsen) animācijas filmiņa stāstīs par māsas un brāļa attiecībām un aizvedīs skatītāju uz teiksmainu mežu, kurā dzīvo milzīgs lācis. Turklāt visam pa vidu vēl uzradīsies ļaunais mednieks un bērniem būs jāglābj ne vien sevi, bet arī lāci, kurš izrādīsies pavisam jauks un viss, protams, beigsies laimīgi.

Visas filmas tiks demonstrētas dāņu valodā ar subtitriem angļu valodā, kā arī tiks nodrošināts sinhronais tulkojums latviešu valodā.

Detalizētāka informācija par filmām un seansiem Dānijas Kultūras institūta mājas lapā «dki.lv» vai K.Suns mājas lapā «kinogalerija.lv».

Uz visiem seansiem darbadienās IEEJA BRĪVA.

Dānijas bērnu un jauniešu filmu dienas organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar kinoteātri K.Suns, Dānijas Filmu institūtu un Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu