No SKS neizdodas atvienot Eiropas kosmosa kravas kuģi (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Naktī uz trešdienu atlikta Eiropas kosmosa kravas kuģa ATV-3 atvienošanās no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS), kam par iemeslu bijušas problēmas ar vadības sistēmu Krievijas dienesta modulī.

Kosmosa kuģa atvienošanās bija paredzēta plkst.1.35 pēc Latvijas laika, bet ceturtdien bija plānots to izvadīt no orbītas un nogremdēt okeānā.

«ATV-3 atvienošana nenotiks sakarā ar vadības problēmām caur sistēmu, kas atrodas Krievijas dienesta modulī. Jauns atvienošanās datums un laiks tiks noteikti vēlāk,» teikts Krievijas Lidojumu pārvaldes centra paziņojumā.

Tā ir pirmā reize, kad tiek pārcelta liela kosmiskā aparāta atvienošanās no SKS.

XX gadsimta itāļu fiziķa Edoardo Amaldi vārdā nodēvētais automātiskais starporbitālais transporta lidaparāts ar SKS savienojās marta beigās, kļūstot par papildu dzīvojamo telpu SKS apkalpei. Tā paātrinātāji arī tika izmantoti, lai palielinātu SKS lidojuma augstumu, jo staciju pastāvīgi velk uz leju atmosfēras molekulas zemā Zemes orbītā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu