Nepieciešams:
Ābolu - baltmaizes sacepums (13)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
8 šķēles tostermaizes
4 āboli (izvēlieties skābus)
2/3 glāzes cukura
300 ml trekna piena
3 olas
vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Maizi apgrauzdē cepeškrāsnī. Maizi var sagriezt gabaliņos vai katru sķēli pārgriezt uz pusēm. Ābolus mizo, griež šķēlēs vai gabaliņos. No piena, olām, cukura un vaniļas cukura sagatavo maisījumu. Cepamtraukā maizi un ābolus kārto kārtās. Ja maize un āboli sagriezti gabaliņos, tos sajauc kopā. Visu pārlej ar piena un olu maisījumu. Cep 180 grādos 40 minūtes. Pasniedz ar vaniļas mērci, pienu vai saldējumu.