Atrasts «Latvijas neraudātājs 2012» (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien lielveikalu tīkls «Maxima» organizētajās sīpolu un mizošanas sacensības «Latvijas neraudātājs 2012» uzvarējusi Anželika Filipaviciene no Olaines, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Maxima» pārstāvis Ivars Andiņš.

Kopumā konkursā startēja 12 dalībnieki no Rīgas, Jūrmalas, Mārupes, Olaines, kā arī no Madonas un Limbažu novadiem.

Sacensību uzvarētājai un titula «Latvijas neraudātājs 2012» ieguvējai Filipavicienei, otrās vietas ieguvējai Nataļjai Orehovai un trešās vietas ieguvējam - mārupietim Edijam Začam tika pasniegtas balvas - dāvanu kartes no lielveikalu tīkla «Maxima», kā arī bagātīgi veselīgu produktu grozi.

Kopumā konkursa «Latvijas neraudātājs 2012» dalībnieku sakapātie 35,4 kilogrami sīpolu tika izvārīti 60 litros sīpolu zupas, kas nekavējoties tika nogādāta atbalsta centram bērniem un ģimenēm «Sirdsgaisma».

Arī šogad, līdzīgi kā iepriekšējos gados, drosminiekiem no visas Latvijas konkursa atlases kārtā bija 20 minūtes jāmizo un jākapā sīpoli, nenobirdinot ne asaru. Ar šo izaicinājumu veiksmīgi tika galā desmit dalībnieki, iekļūstot sacensību finālā. Lai uzvarētu sacensībās, finālistiem bija jānodemonstrē, kurš visātrāk var rūpīgi sakapāt trīs sīpolus.

»«Latvijas neraudātāja» sacensību tradīcija sākta 2009.gadā, kad Latviju bija pārņēmusi ekonomiskā krīze, lai pierādītu, ka Latvijas iedzīvotāji spēj būt stipri un izturīgi pret asaru liešanu arī grūtos laikos. Šī gada sacensībās aicināsim drosminiekus pierādīt, ka krīzes gados gūtais rūdījums ir saglabājies un asaras lejam vēl mazāk,» par sīpolu mizošanas un kapāšanas sacensībām stāstīja Andiņš.

Iepriekšējās sacensībās pirms diviem gadiem sacentās 15 dalībnieki, savukārt 2009.gadā - 20 dalībnieki no dažādām Latvijas pilsētām visās Latvijas malās - Saldus, Alojas, Daugavpils u.c.

Latvijas sīkstākā neraudātāja titulu iepriekšējās sacensībās ieguva Nataļja Orehova no Piņķiem. Kopumā sacensību dalībnieki sakapāja aptuveni 120 kilogramus sīpolu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu