9 kilogrami 9 dienās (22)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/23459278@N06/

Iepriekšējā rakstā stāstīju par to, ka cilvēkam, lai viņš varētu samazināt lieko svaru, vispirms ir jāizvēlas svara samazināšanas stratēģija jeb veids, kādā viņš gatavojas panākt vēlamo rezultātu. Šoreiz pastāstīšu par vienu no trim iespējamajām stratēģijām.

Pirmā un vispopulārākā ir ātra svara samazināšanas stratēģija. Parasti tā piedāvā pāris dienās samazināt svaru par 5 - 10 kilogramiem.

Lai arī šī stratēģija ir vispopulārākā no pieejām, tā vienlaicīgi ir arī viskļūdainākā, viskaitīgākā un, ilgākā laikā, visneefektīgākā.

Praktiski visas diētas, kas sola samazināt svaru ātri un efektīgi, tiek veidotas saskaņā ar šo stratēģiju. Šīs diētas ir sastopamas visos žurnālos un interneta portālos. Tās ar vieniem un tiem pašiem paņēmieniem piedāvā vienus un tos pašus neticami brīnumainos rezultātus pilnīgi visiem. Trakākais ir tas, ka netiek pat paskaidrots, cik vecam, garam un smagam cilvēkam šis konkrētais uztura režīms paredzēts. Jebkurš uztura speciālists Jums pateiks, ka, nezinot klienta dzimumu, vecumu, garumu un svaru, nekādu uztura režīmu izveidot nav iespējams. Ātrās svara samazināšanas stratēģijas reklamētāji tā nedomā, jo visu produktu daudzums tiek norādīts precīzos skaitļos, bet par lietotāja parametriem nekas netiek minēts, jo brīnums paliek brīnums, un derīgs tas ir pilnīgi visiem.

Parasti tiek piedāvāts ēst kādu vienu produktu vai produktu grupu mistiskā secībā un nesaprotamos daudzumos. Un, ticiet vai nē, neskatoties uz šādas metodes nelietderīgumu un kaitīgumu, tās ir ļoti populāras. Tas ir izskaidrojams ar to, ka sākotnējais efekts ir sasniedzams ļoti vienkārši. Pilnīgi pietiek akli sekot šiem mistiskajiem ieteikumiem nieka 7 - 10 dienas.

Kāpēc gan šie uztura režīmi darbojas? Noslēpums ir pavisam vienkāršs. Šajās «superdiētās» dienas uztura deva ir tik niecīga, ka, lai arī cik liels ir Jūsu «sākuma svars», pēc šīs «superdiētas» 7 vai 10 dienu garumā svars vienalga būs samazinājies. Parasti tas notiek uz šķidruma, zarnu satura un muskuļu masas zuduma rēķina, bet ilūzija par rezultātu rodas, jo svari uzrāda, ka viss ir super.

Tas, kas notiek ar nelaimīgo tievētāju pēc diētas, nevienu vairs nesatrauc. Taču lietas notiek, un ne tās pašas labākās, reāli jārēķinās ar nopietnām un nepatīkamām sekām. Galvenais ir tas, ka svara samazināšana nav noturīga - tai ir īslaicīgs efekts, jo ātri samazinātais svars vienmēr ātri atgriežas, piedevām ar uzviju. Papildus tam vairumam cilvēku, kas ātri samazina svaru, ir novērojamas dažādas fizioloģiskas problēmas, saistītas ar nepilnvērtīga uztura režīmu. Tāpat cilvēki, kuri ir izmēģinājuši ekstrēmas tievēšanas metodes, pēc tam, kad svars ar uzviju ir atgriezies, sastopas arī ar psiholoģiska rakstura problēmām.

spiediet šeit.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu