Vai ĢMP izraisa milzu audzējus: gaidāms unikāls realitātes šovs (61)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc skandalozā pētījuma, kas atklāja, ka[s:42596], kuras ēdušas ASV kompānijas «Monsato» ģenētiski modificēto kukurūzu, radušies milzīgi audzēji, Krievijas zinātnieki gatavojas veikt savu eksperimentu, kas ieplānots kā unikāls realitātes šovs, ziņo ārvalstu mediji.

Ar šī šova palīdzību zinātnieki plāno pierādīt vai gluži pretēji - noliegt ģenētiski modificētās pārtikas (ĢMP) kaitīgumu.

Krievijas zinātnieku eksperiments ilgs gadu.

Jau ziņots, ka medijiem kļuvuši zināmi slepena pētījuma, kas veikti ar žurkām, rezultāti. Pētījums atklāj, ka žurkas, kas divus gadus barotas ar ģenētiski modificētu kukurūzu, smagi saslimušas.

Žurkām, kuras barotas ar ASV kompānijas «Monsanto» kukurūzu, konstatēti audzēji, dažām pat milzīgi, proti – pingponga bumbiņas lielumā.

Nacionālās ģenētiskās drošības asociācijas zinātnieki ir pārliecināti, ka šādiem eksperimentiem jābūt publiskiem, lai cilvēki to varētu redzēt paši savām acīm.

Šim nolūkam žurku, ar kurām tiks veikts eksperiments, būros tiks ievietotas kameras, kas on-line režīmā translēs eksperimenta gaitu.

Eksperiments tiks uzsākts 2013.gada martā. Līdz tam tiks izstrādātas metodes un meklēts finansējums.

Pašlaik tiek lēsts, ka projekts izmaksās vienu miljonu ASV dolāru.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu