Aktieri Bērziņš un Spanovskis pie desmit Latvijas dziedniekiem (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ko darīt talantīgiem un Latvijā slaveniem aktieriem, kad klāt pusmūžs, bet atklājas, ka dzīvē daudz kas nogājis greizi? Viņus vajā slimības, atkarības un nopietnas domas par dzīves jēgu. 

Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš meklē atbildes pie Latvijas tautas medicīnas dziedniekiem un cilvēkiem ar savdabīgu, alternatīvu skatu uz problēmu risināšanu. Citiem vārdiem sakot, viņi abi kopā dodas pie raganām – veselu vasaras mēnesi apbraukā dziedniekus dažādas Latvijas malās. Viņiem līdzi dodas režisore Una Celma ar kino uzņemšanas grupu, un tā ir tapusi filma Raganu mēnesis.

Tā ir filma ir ar apzinātiem un neapzinātiem komiskiem elementiem – īsts «ceļabiedru dēku stāsts» jeb, kā Holivudā šādu žanru sauc, – road movie. Pa ceļam abi ceļa biedri sastopas ne tikai ar raganām, bet ar parastiem cilvēkiem, ar savu publiku, ar Raimondu Paulu un īpašām būtnēm frakās tālajā Čīlē, pašā pasaules galā. Kā jau ar aktieriem – nekad nav skaidrības, kur beidzās īstā dzīve un kur sākas skatuve. Un kā jau filmā, kas uzņemta pie raganām, nekad nevar zināt, kur ir robeža starp mūsu ikdienu un kādu citu realitāti.

Šo ceturtdien, 4. oktobrī, Rīgas kinoteātrī Splendid Palace notiks režisores Unas Celmas dokumentālā mākslas filmas Raganu mēnesis. Kopā ar filmas galvenajiem varoņiem Dailes teātra aktieriem Andri Bērziņu un Hariju Spanovski tur varēs baudīt īpašo raganu putru un burvju dzērienu. Skatītājiem būs arī iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus astrologiem, numerologiem, rūnu licējiem un tarologiem. Redzēsiet, ko cilvēki var izdarīt ar domas spēku.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu