Nedienas ar «nic.lv» jeb kā es gāju domēnu reģistrēt (112)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Jau pasen gribēju pāriet no «Wordpress» lapām un bloggera statusa, uz pašam savas mājas lapas reģistācijas. Ne jau tāpēc, lai būtu mans oriģinālais domēna lapas nosaukums, bet šķita, ka tas tomēr ir viegli izdarāms, un būs iespēja reģistrēt pašam savu mājas lapu. Lapa ar savu domēna vārdu, kuram, turklāt galā ir «.lv» tomēr tiek uztverta nopietnāk, nekā parasta blogošana kādā no piedāvātajām blogeru platformām.

Tā nu es, pavisam nopietnu apņēmību sameklēju «google.lv», ka iespēja to izdarīt ir «nic.lv», kas kā izrādās pieder LU aģentūra Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts. Tīkla risinājumu daļai. Pirmkārt, jau acīs iekrita skaistie grafiki, ar to – cik daudz, cik bieži tiek reģistrēti jauni domēni katru mēnesi. Turklāt, viņi arī piedāvā savus domēna vārdus pieteikt un pārvaldīt, izmantojot NIC klientu tiešsaistes sistēmu. Un arī maksa par domēna vārdu likās sakarīga.

«Lieliski», es pie sevis nodomāju, un sāku reģistrāciju, lai piereģistrētu sev vēlamo domēna vārdu. Kad biju reģistrējies, saņēmu apstiprinājumu uz e-pastu, ko arī veicu. Pēc tās sāku savu domēna vārda izvēli. Lai to apstiprinātu, man atkal bija jāievada savs lietotājvārds un parole. Ievadot to, izleca ziņa sarkaniem burtiem, ka mans lietotājvārds vai parole nav pareizi. Atkārtojot šo procedūru vēlreiz (jo tikko jau taču reģistrējies, zināju, kādu paroli esmu licis). Kad tas atkārtoti neizdevās, spiedu opciju-atgādināt paroli. Nomainīju paroli, un mēģināju reģistrāciju vēlreiz. Tas neizdevās vēl joprojām. Domāju-varbūt esmu sajaucis lietotājvārdu, taču e-pastā par paroles maiņu, lietotājvārds bija tas pats, kuru vadīju. Mēģināju jauno paroli, veco paroli, bet bez panākumiem. Nolēmu-nu, kas tur ko zaudēt, un spiedu vēlreiz «Aizmirsu paroli» pogu. Uz e-pastu atkal atnāca paroles maiņas apstiprinājumus. Paroli nomainīju trešo reizi. Taču bez panākumiem. Mēģināju lasīt noteikumos-varbūt reģistrācija tiek apstiprināta «N» stundu laikā (kas, protams, būtu pavisam dīvaini),taču neko tādu neatradu.

Tā arī es svētdienas vakarā netiku pie sava domēna reģistrācijas, jo nic.lv nespēja mani piereģistrēt, vai atcerēties manu ievadīto lietotājvārdu un paroli. Manas pacietības mērs arī ar to bija izsmelts. Centos vēlreiz tikt iekšā pēc pāris stundām, bet arī tad «nic.lv» vēl mani neatpazina. Ar diezgan pamatīgu vilšanos sajūtu un nīgrumu, atmetu domu reģistrēt savu domēnu šajā saitā. Jautājums tikai – kā iespējami šādi sistēmas gļuki platformai, kura piedāvā reģistrēt domēnvārsus Latvijā, un kura, šķiet, arī ir viena no vislielākajām. Mans vēlējums viņiem būtu-savest kārtībā sākotnēji SAVU mājas lapu, un tiešsaistes sistēmu, pirms piedāvāt savu pakalpojumu citiem!

Komentāri (112)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu