Tims Bērtons radījis «Frankenkranci» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

5.oktobrī vienlaicīgi Latvijas, ASV un citu valstu kinoteātros uz lielajiem ekrāniem iznāks Tima Bērtona jaunākā multiplikācijas filma «Frankenkrancis» (Frankenweenie). Šī būs pirmā 3D melnbaltā stop-motion fantāziju filma,kura balstīta uz Bērtona 1984. gada uzņemtās īsfilmas sižeta ar tādu pašu nosaukumu. 

Stāsts ir par kādu zēnu vārdā Viktors un viņa suni - labāko draugu - Spārkiju. Kad Spārkijs nelaimes gadījumā iet bojā, Viktors ļoti pārdzīvo zaudējumu. Līdz kādu dienu viņš ieklausās savā skolotājā un sāk iedziļināties zinātnes stundās. Eksperimentējot, viņš panāk vēlamo un atdzīvina Spārkiju, bet ar to piedzīvojumi tikai sākas.

Multfilmas tēli tiek balstīti uz Mērijas Šellijas grāmatas «Frankenšteins» motīviem. Kinolente ieturēta Bērtonam raksturīgajā stilā. Kā izteicies pats režisors, šī filma esot balstīta uz viņa un viņa suņa attiecībām, uz «pirmajām lielajām attiecībām mūsu dzīvē». Bērtons apgalvo, ka tas ir ļoti personisks projekts.

Šobrīd kinoteātros tiek demonstrēta animācijas filma «Paranormans», kuras režisori ir Sems Felss un Kriss Batlers. Interesanti, ka šī šausmu filma uzņemta tādā pašā stop-motion stilā un Kriss Batlers ir piedalījies Bērtona filmas «Līgava līķis» tapšanā. Gaidīsim skatītāju atsauksmes, kura no šīm abām animācijas filmām gūs lielāku popularitāti Latvijā.

  • Animācijas filma tiks demonstrēta «Kino Citadele», «Cinamon», «Multikino».
  • Režisors : Tims Bērtons.
  • Oriģinālvalodā balsis ieskaņojuši: Martins Landaus, Kristofers Lī, Martins Šorts,Vinona Raidere, Ketrīna O'Hāra.
Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu