Starkovs nosauc kandidātus spēlēm pret Slovākiju un Lihtenšteinu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs nosaucis to 21 spēlētāju, kuri valstsvienības rindās gatavosies oktobrī paredzētajām Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Slovākiju un Lihtenšteinu, aģentūru LETA informēja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Starkovs piebildis, ka publicētais saraksts var tikt papildināts pēc šonedēļ paredzētajām nacionālo čempionātu spēlēm. Pašreizējā kandidātu sarakstā iekļauti trīs vārtsargi, septiņi aizsargi, septiņi pussargi un četri uzbrucēji.

Bez spēļu pieredzes valstsvienībā no izsauktajiem spēlētājiem ir vienīgi «Skonto» komandas vārtsargs Germans Māliņš.

Latvijas izlase pret Slovākiju spēlēs 12. oktobrī izbraukumā, bet četras dienas vēlāk Latvija savā laukumā uzņems Lihtenšteinas futbolistus.

Latvijas valstsvienība vienkopus sapulcēsies 8. oktobrī viesnīcā «Lielupe», kur vakarā futbolistiem paredzētas atjaunošanās procedūras. Komandas atklātie treniņi paredzēti 9. un 10. oktobrī, bet par to norises vietu papildus tiks paziņots LFF mājaslapā.

Latvijas izlase uz Bratislavu dosies 11. oktobrī, plkst. 12.05 ar tiešo avioreisu līdz Vīnei, bet atpakaļ Latvijā komanda atgriezīsies 13. oktobrī, plkst. 11.30.

Kā ziņots, pirmās divas Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles Latvijas izlase aizvadīja septembrī, kad vispirms savā laukumā ar 1:2 zaudēja Grieķijai, bet pēc tam ar 1:4 izbraukumā piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

Pēc divām kārtām G apakšgrupā pa sešiem punktiem ir Grieķijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai, Slovākija tikusi pie četriem punktiem, Lietuvas kontā ir viens punkts, bet Latvija un Lihtenšteina joprojām pie punktiem nav tikušas.

Kvalifikācijas turnīrs risināsies līdz 2013. gada 15. oktobrim. Finālturnīrā, kas 2014. gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Doroševs («Liepājas metalurgs»), Germans Māliņš («Skonto»);

aizsargi - Kaspars Gorkšs («Reading», Anglija), Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Deniss Ivanovs («Baku», Azerbaidžāna), Ritus Krjauklis (Durbanas «Golden Arrows», DĀR), Vitālijs Smirnovs («Ventspils»), Igors Savčenkovs («Skonto»), Nauris Bulvītis (JPFS/FK «Spartaks»);

pussargi - Aleksandrs Cauņa (Maskavas CSKA, Krievija), Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs (abi - Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Ivans Lukjanovs (Zaporožjes «Metallurg», Ukraina), Aleksandrs Fertovs, Ritvars Rugins (abi - «Skonto»);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs («Hamburger SV», Vācija), Māris Verpakovskis («Baku»), Edgars Gauračs (Maskavas «Torpedo», Krievija), Vladimirs Kamešs («Liepājas metalurgs»).

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu