Laima tarts (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/alittletune/

Nepieciešams:

Mīklai:
100 g sviesta
300 g miltu
3 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls

Pildījumam:
4 olas
100 g cukura
3 laimi
300 g 12% skābā krējuma
1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

Aukstu sviestu sarīvē uz rīves. Miltus, sāli un cukuru sajauc kopā, samīca ar sviestu. Ja nepieciešams, pielej pāris ēdamkarotes ūdens. Mīklu atstāj ledusskapī 30 minūtes, tad vienmērīgi izklāj cepamformā, veidojot maliņas. Mīklu sadursta ar dakšiņu, cep 190 grādos 10 minūtes.

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek krējumu (var izmantot jogurtu bez piedevām). Laimiem norīvē miziņu un izspiež sulu. Mizu un sulu pieliek olu maisījumam. Masu pilda izceptajā mīklā, cep 160 grādos 25 minūtes. Kūku izcep, atdzesē, tad griež gabalos.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu