Izstāde pozitīvām rokdarbniecēm (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 1. līdz 13.oktobrim galerijā «Mākslas banka» būs apskatāma adījumu un aksesuāru izstāde «POSIT-KNIT-IVUS».

Izstādes ievadā tās veidotājas raksta -

Mēs - «POSIT-KNIT-IVUS» - esam dziju un adatu atkarīgo sieviešu kopa - Baiba Pilāne, Zinta Zviedre, Māra Granīta, Inta Dubovska, Inese Baumane un Inga Lukjanoviča. Katrai ir savs maizes darbs, ģimene un sadzīves problēmas, bet visām ir kopīga aizraušanās - rokdarbi. Viena otru esam atradušas internetā, aktīvi darbojoties dažādos rokdarbu portālos. Mūs vieno kopīga iezīme – adām nevis tāpēc, ka nebūtu, ko mugurā vilkt, bet tikai paša procesa, sava prieka un pozitīvo emociju dēļ. Tāpēc jokojot sevi dēvējam par apvienību «POSIT-KNIT-IVUS».

Skolā mācīja, ka agrāk tumšos un garos vakarus latviešu sievietes pavadīja pulciņā vakarējot, – ja adīklis rokā, tad mute un galva brīva. Varēja gan dziesmas dziedāt, gan smalkus rakstus cimdos izadīt, pie reizes noskatoties kaimiņienes adījuma ornamentu.

Mēs vakarējam internetā – līdztekus tīri sievišķīgām sarunām par izpārdošanām un ievārījumu receptēm aprunājam jaunas dzijas, ieceres un jau realizētās idejas. Protams, ka visu laiku mācāmies. Gan viena no otras, gan no internetā atrasto – citās valodās rakstošo ( un adošo) rokdarbnieču darbiem.

Izstādē skatāma neliela daļa no paveiktā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu