Madonas <i>Baby Box</i> darbu uzsāks oktobra beigās (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2012. gada 4. oktobrī Madonas novada domē notiks projekta Baby Box īstenotāju un projektā iesaistīto institūciju tikšanās, lai izrunātu smalkākās Madonas Baby Box īstenošanas un ieviešanas nianses. Madonas Glābējsilīti Madonas slimnīcā plānots atklāt oktobra beigās.

Darbs pie Madonas Glābējsilītes izveides norit jau vairākus mēnešus. Gandrīz vienlaicīgi pie projekta īstenotājiem, tas ir, sabiedrisko attiecību kompānijas «Divi gani», vērsās gan Madonas slimnīca un pašvaldība, paužot vēlmi pie sevis ierīkot Glābējsilīti, gan Pētera Avena labdarības fonda «Paaudze» pārstāvji, piedāvājot savu atbalstu tieši Madonas Baby Box izveidei.

Laura Zvirbule, projekta Baby Box vadītāja Latvijā, sabiedrisko attiecību kompānijas «Divi gani» valdes locekle: «Madonas slimnīca un pašvaldība, vēršoties pie mums, bija gatavi īstenot projektu un paši meklēt līdzekļus. Tas bija skaidrs uzreiz pēc pirmās sarunas ar Madonas pašvaldības domes Sporta un veselības komitejas priekšsēdētāju Kasparu Udrasu, tomēr Pētera Avena labdarības fonds «Paaudze» bija gatavs projekta finansiālo pusi pilnībā uzņemties uz sevi. Izrādās – Pētera Avena tēva priekšteči dzīvojuši Jaunpiebalgā, bet Madona ir viena no vistuvākajām vietām, kur ir slimnīca, lai īstenotu projektu Baby Box.

Madonas Glābējsilīte būs īpaša. Pirmo reizi Latvijas Baby Box neatradīsies slimnīcas telpās, bet gan blakus esošajā mājiņā, kuras remontdarbu veikšana pašlaik rit pilnā sparā.»

Madonas Glābējsilīte būs Latvijas sestā vieta bērna dzīvībai. Līdz šim īpašās vietas bērna dzīvībai darbojas jau Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Ventspilī un Rēzeknē. Kopā atstāti 19 mazuļi, no kuriem lielākā daļa jau ir oficiāli adoptēti. 2012. gadā Glābējsilīti plānots atklāt arī Valmierā.

Lai apspriestu Madonas Baby Box īstenošanas gaitu un informētu par atbildību sadali, ja Glābējsilītē tiek ievietots mazulis, 4. oktobrī Madonas novada domē tiksies projekta īstenotāji un projektā iesaistīto institūciju – slimnīcas, pašvaldības, policijas, sociālā dienesta, bāriņtiesas – pārstāvji. Madonas Glābējsilīte izveidi finansiāli nodrošina Pētera Avena labdarības fonds «Paaudze».

Igors Bass, Pētera Avena labdarības fonda «Paaudze» direktors: «Dzīvība ir eksistences patiesā vērtība – lolojama, cienījama, atbalstāma. Mazā dzīvība, kas ienāk šajā pasaulē, ir paļāvības un cerību pilna. Mūsu uzdevums ir būt tai klāt, palīdzēt attīstīties un augt. Pat tad, ja dzīvības devēji – dažādu apstākļu dēļ – nevēlas vai nespēj to izdarīt. Baby Box ideja un realizācija ir spilgts sociāli atbildīgas sabiedrības piemērs. Fonds «Paaudze» ar patiesu sirsnību sniedz tam finansiālu atbalstu.»

Baby Box – vieta bērna dzīvībai ir traģiska nozieguma profilakses projekts. Tā mērķi ir pasargāt jaundzimušos, kuru bioloģiskie vecāki ir gatavi pret savu bērnu pastrādāt noziegumu, rosināt diskusiju par ģimenes plānošanas un cilvēka dzīvības vērtību, kā arī radīt palīdzības tīklu, lai spētu nodrošināt gan psiholoģisku, gan praktisku palīdzību tiem, kuri dažādu apstākļu dēļ apsver domu par savu bērnu pamešanu. Glābējsilīte ir projekts bērna dzīvībai.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu