Pļaviņš: Biju pārsteigts, ka viss jau ir izlemts (63)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš ir pārliecināts, ka viņam vienā pārī ar Jāni Šmēdiņu bija jāspēlē vēl vismaz gadu, lai pārliecinātos vai veiksmīgie rezultāti pagājušās sezonas beigās bija tikai «viens sprādziens», vai arī likumsakarība.

Šmēdiņš paziņojis, ka nākamajā sezonā spēlēs vienā pārī <strong>Aleksandru Samoilovu</strong>

Iepriekš vienmēr tika teikts, ka lielāka skaidrība būs pēc tam, kad Pļaviņš ar Šmēdiņu savā starpā būs izrunājušies, bet izrādās, ka šī saruna vēl nemaz nav notikusi.

«Novembrī plānots Pasaules kausa finālturnīrs, par ko gan pagaidām vēl nav nekāda skaidrība, un bijām ieplānojuši runāt pēc tam, tāpēc biju pārsteigts, ka viss jau ir izlemts,» sarunā ar aģentūru LETA atzina Pļaviņš. «Pats fakts gan man nebija pārsteigums, jo šādas baumas klīda jau kopš sezonas sākuma. Pārsteigums bija par to, kādā veidā uzzināju.»

Pļaviņam smieklīgi liekas arī iemesli. «Galvenais arguments ir mūsu duetam trūkstošie auguma centimetri. Tad es gribētu zināt, kuram pietrūkst, jo man kā aizsargam tie noteikti nepietrūkst. Jā, Jānim varbūt blokā pietrūkst, tomēr viņam ir liels talants un lēcienā viņš neatpaliek no pasaules vadošajiem sportistiem. Domāju, ka pat par daudziem ir labāks.»

Olimpiskais medaļnieks ir pārliecināts, ka vislabāk būtu bijis, ja vēl vienu sezonu viņš nospēlētu kopā ar Šmēdiņu un skatīšanās vai nepieciešams ko mainīt notiktu pēc tam.

Kā ziņots, pirms Olimpiādes aizvadītās sezonas gaitā Pļaviņš un Šmēdiņš Pasaules kausa posmos nebija tikuši augstāk par devīto vietu. Londonā Latvijas pāris pamanījās izcīnīt bronzas godalgas, bet vēl neilgi pēc tam viņi turpināja panākumus, Polijā pirmoreiz karjerā uzvarot «Grand Slam» posmā.

«Pagaidām neviens nevar pateikt vai sezonas beigās izdarījām tikai vienu sprādzienu, vai arī mums izdotos nostabilizēties topā. Uzskatu, ka būtu bijis lietderīgi pamēģināt vēl vienu gadu un mainīt partnerus, ja tad secinātu, ka tikai reizi izšāvām,» stāstīja Pļaviņš. «Uzskatu, ka sezonas laikā mēs vairākkārt bijām pelnījuši tikt astotniekā, bet vienkārši nepaveicās.»

Pļaviņš jau ilgstoši uzticas Aigaram Birzulim, kas trenēja arī viņa un Šmēdiņa pāri. Savukārt Šmēdiņam pēc neoficiālas informācijas pēdējā laikā nav bijušas labākās attiecības ar treneri.

«Galvenais iemesls bija, ka komandā varēja būt tikai viens treneris un Jānim nepatika, ka malā tika atstumts viņa tēvs Andris,» Pļaviņš atzina, ka līdzīgi bijis arī 2008. gadā, kad uz Pekinas Olimpiādi Pļaviņš brauca pārī ar Samoilovu. Toreiz kā pāra duets uz Olimpiādi devies Genādijs Samoilovs, bet Birzulis palicis mājās. «Toreiz Aigaram to izdevās pārdzīvot, bet Jānis ar tēvu, iespējams, ka nevar.»

«Aigaram pret mums abiem bija pilnīgi līdzvērtīga attieksme, no mums prasīja vienādi daudz un abi saņēmām vienādi daudz kritiku. Man pēc treniņiem pie vecākā Samoilova tas likās normāli, bet Jānim varbūt nē. Ja tā, tad gribēšu redzēt, kā viņam veiksies pie Genādija,» Pļaviņš atgādināja Samoilovu ģimenes karstasinīgo dabu.

Pļaviņš par nākamo partneri neko vēl nav izlēmis, jo arī ar Birzuli viņam saruna bijusi ieplānota vēlāk.

«Apsēdīsimies, aprunāsimies. Man ļoti svarīgs būs Aigara viedoklis, jo uzticos viņam. Tāpat mums vienu spēlētāju ieteikuši sponsori un lūguši, lai apsveram domu,» stāstīja Pļaviņš, kurš pašlaik atrodas Turcijā un uzsācis gatavoties vietējā pludmales volejbola čempionāta sezonai. Saruna ar Birzuli viņam būs šajā nedēļas nogalē, kad sakritības pēc uz Turciju dosies arī treneris. «Noteikti, ka Aigars gribēs ar kandidātiem tikties personīgi, bet pagaidām viens izteikts variants nav.»

Neoficiāli izskanējis, ka reālākie kandidāti uz spēlēšanu ar Pļaviņu varētu būt Jānis Pēda un Valters Ramma, kuri gan pašlaik uzsākuši zāles volejbola sezonu ārzemju klubos.

Pļaviņam 20. oktobrī sāksies sezona Turcijā. Birzulis izteicies, ka vēlas, lai viņa audzēknis atpūšas, bet pats sportists to neplāno darīt.

«Uzskatu, ka ir jāmauc, jo man nav tāds talants, lai varētu ilgstoši neko nedarīt. Nepieciešams visu laiku sevi uzturēt formā, lai pēc tam vasaras vidū būtu sprādziens,» apņēmīgs bija sportists.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu