NIC atbildes komentārs publikācijai (51)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šī ir Latvijas domēna vārdu reģistra NIC atbilde Kārļa Andersona rakstam «Nedienas ar «nic.lv» jeb kā es gāju domēnu reģistrēt» ([s:42636]), kas tika publicēts portālā Apollo.lv.

Tā kā mēs uzskatām, ka nebūtu bijis korekti bez klienta piekrišanas publiski analizēt viņa darbības, nedēļas laikā mēģinājām sazināties ar Kārli Andersonu, lai noskaidrotu, vai viņš vēlas saņemt atbildi publiski vai privāti. Tā kā kopš raksta publicēšanas nekāda atbildes ziņa no viņa nav saņemta, esam spiesti komentēt šī klienta darbības publiski.

Analizējot sistēmas žurnālfailu varam precīzi izsekot katra klienta veiktajām darbībām mūsu sistēmā. To arī šajā gadījumā izdarījām, izmantojot autora paša norādīto vārdu «Kārlis Andersons».

Sistēma uzrādīja, ka 2012.gada 30.septebrī plkst. 17:42 klients piereģistrējās NIC tiešsaistes sistēmā, izveidojot lietotāju «krlisandersons». Cik varam spriest, tad otrais burts vārdā izlaists apzināti. Taču vēlāk, sākot no plkst. 17:44 līdz 20:42, klients kļūdaini mēģināja ievadīt lietotāja vārdu «krlisanderons», izlaižot vēl vienu burtu – šoreiz acīmredzot neapzināti. Mūsu minējums ir, ka katru reizi, kad klients mēģināja pieslēgties sistēmai, domājot, ka nav pareiza parole, klienta pārlūkprogrammas «AutoComplete» funkcija visu laiku aizpildīja lietotāja lauku ar kļūdaini ievadīto lietotāja vārdu «krlisanderons». Diemžēl arī paroles nomaiņa nepalīdzēja atrisināt problēmu ar nepareizi ievadīto lietotāja vārdu. Plkst. 18:17 klients pamēģināja citu lietotāja vārdu – «krlis.andersons», taču arī tas nesakrita ar sākotnēji izvēlēto «krlisandersons» un tāpēc arī to sistēma neatzina par pareizu.

http://www.nic.lv/resource/show/138

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu