Notiks bērnu nēsāšanas lakatā jeb slingošanas nedēļa (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/wiredfornoise/

No 8.oktobra līdz 14.oktobrim visā pasaulē norisināsies Starptautiskā Slingošanas nedēļa, kuras tēma šogad ir «Turpinot tradīcijas». Latvijā tās laikā notiks izglītojošas un praktiskas nodarbības par bērna nēsāšanu un siešanu lakatā jeb slingā, kā arī varēs uzzināt par bērnu nēsāšanas tradīcijām Eiropā, Meksikā un Austrumāfrikā. portālu «Apollo» informēja Kristiāna Kalniņa, Bērnu nēsāšanas skolas apmācīta konsultante.

Šogad daudz noderīgas informācijas Slingošanas nedēļas gaitā varēs iegūt ne tikai vecāki, kas jau nēsā mazuli slingā, bet arī topošie vecāki, dūlas, vecmātes un citi, kas strādā ar jaunajiem vecākiem un jaundzimušajiem.

8.oktobrī plkst.16 salonā «Mani Slingi» (Pārslas ielā 3/5, Āgenskalnā) notiks lekcija «Vai bērna nēsāšana lakatā ir tikai seno Āfrikas cilšu tradīcija?», kurā Bērnu nēsāšanas skolas konsultante Aija Apsīte iepazīstinās, kā bērnus agrāk nēsāja Eiropā un kad cilvēks savus bērnus sāka stumt ratiņos.

9.oktobrī plkst.14.30 salonā «Mani Slingi» paredzēta praktiska nodarbība «Tradīcijas Meksikā un Austrumāfrikā jeb Kanga un Rebozo», kurā par tradicionālo lakatu vēsturi un nozīmi sievietes dzīvē Austrumāfrikā un Meksikā stāstīs «ManiSlingi» idejas autore un Bērnu nēsāšanas skolas konsultante Evita Žvagiņa-Jākobsone. Savukārt dūlas Linda Rozenbaha un Līga Giniborga stāstīs un rādīs, kā Rebozo lakats sievietei var palīdzēt gaidībās, dzemdības un pēcdzemdību laikā.

10.oktobrī plkst.12 deju skolā «Prima Studio» (K.Valdemāra ielā 57/59, Rīgā) notiks bezmaksas nodarbība «Dejas slingos» godalgotas sporta deju čempiones, Starptautiskas klases sporta deju meistare Jeļenas Kravčukas vadībā. Plkst.13 salonā «Mani Slingi» - bezmaksas nodarbība par bērna nēsāšanu slingā. Tajā E.Žvagiņa-Jākobsone konsultēs par mazuļa nēsāšanu gan lakatā, gan uz rokām, par dabisku un psiholoģiski piemērotu mazuļu aprūpi, nēsāšanas ierīcēm un ģērbšanos slingojot. Plkst.16 Ozolnieku pirmsskolas izglītības iestādē «Zīlīte» (Meliorācijas ielā 10) notiks šāda bezmaksas nodarbība, kuru vadīs Bērnu nēsāšanas skolas apmācīta konsultante Laura Klegere-Dortāne.

11.oktobrī plkst.14 salonā «Mani Slingi» norisināsies lekcija «Maigā adaptācija», kurā zīdīšanas konsultante, «Māmiņu Kluba» speciāliste Sandra Lase pastāstīs, kā palīdzēt mazulim maigi adaptēties pasaulē pēc piedzimšanas – stresa mazināšanu, atbalstīšanu viņa vajadzībās, zīdīšanu, nēsāšanu, peldināšanu, miegu, komunikāciju un citiem jautājumiem.

Pēc šīs nodarbības - «Slingu Skolas» apmācītas bērnu nēsāšanas konsultantes Ilonas Ozoliņas stāsts dzejā par to, kā mazulis ilgojas vecāku tuvuma «Gribu būt patvērumā un drošībā».

12.oktobrī plkst.14 gastropabā «Cydonia» (Dzirnavu ielā 84, Rīgā) iecerēta slingotāju tikšanās un pēcpusdienas baudīšana, kurā bērnu nēsātāji aicināti īpaši ģērbties, saskaņojot savu un mazuļa apģērbu un piemeklējot īpašus aksesuārus. Slingotājus kopā ar mazuļiem bildēs iemūžinās fotogrāfe Natālija Petruhina (www.nata-photo.lv), kā arī paredzētas balvas vissaskaņotāk ģērbtajiem pasākuma viesiem.

13.oktobrī no plkst.18 līdz plkst.19 - ikgadēja Slingošanas nedēļas tradīcija «Izejam ielās savā pilsētā!», kad vecāki savās ikdienas gaitās visā Latvijā aicināti doties, mazuli nevis guldot ratiņos, bet ieliekot slingā un baudot kopā būšanu un lielisku atpūtu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu