Ārsts šajās dienās gandrīz neiziet no operāciju zāles: izslēgto fotoradaru cena? (362)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Radarus uz ceļiem vajag reanimēt! Tā operāciju zālē un reanimācijas nodaļā, skatoties uz auto braucējiem un pasažieriem ar lauztām mugurām un asiņojošiem iekšējiem orgāniem, saka ķirurgi, vēstī Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Viņiem piekrīt arī tie, kuriem nākamie mēneši jāpavada ģipsī un jāmācās no jauna staigāt.

Lai gan pagaidām ārsti atsakās radaru darbības apturēšanu tieši saistīt ar lielo avāriju skaitu, viņu pieredze liecina - tad, kad radari darbojās, satiksmes plūsma bijusi lēnāka un darba viņiem - mazāk.

Ķirurgs Andris Vikmanis šajās dienās gandrīz neiziet no operāciju zāles, uz galda kārtējais ceļu satiksmes negadījumā cietušais. Šurp pārvests no rajona slimnīcas. Priekšā smags darbs, jo lauzts iegurņa kauls. Taču tieši saistīt asiņaino nedēļas nogali ar to, ka nebija fotoradaru, viņš atsakās - avāriju vairāk izraisījis cilvēciskais faktors.

«Sagadīšanās, ka taisni šīs dienas, kad nebija fotoradaru, bija palielināts cietušo skaits ceļu satiksmes negadījumos. Bet visi tie gadījumi, nevar norakstīt uz to, ka bija palielināts ātrums. Tur bija aizmigšana pie stūres, frontāla sadursme pie apdzīšanas,» viņš pastāstīja.

Sieviete, kura cieta svētdien avārijā pie Juglas cieta visvairāk, «Panorāmai» pastāstīja, ka viņu auto tieši no aizmugures ietriecies, iespējams, mikroautobuss. Sievietei ir saskrūvēta roka un tagad viņai gaidāma operācija. Viņa saka, ka radarus noteikti uz ceļiem vajag atpakaļ.

«Uz tiem apvedceļiem, domāju, tieši visvairāk vajag fotoradarus, jo tad visvairāk arī cilvēki spiež grīdā, domā, ka tur neviens ments nebūs. Pilsētā jau nebrauks neviens ar deviņdesmit [kilometriem stundā],» sacīja svētdien avārijā cietusī.

Tikmēr Traumatoloģijas klīnikas vadītāja vietnieks Vikmanis atzīst, ka laiks, kad fotoradari parādījās uz ceļiem, nesa pozitīvas izmaiņas. «Tās traumas vairs nebija tik smagas, un nebija vienlaicīgi daudz. Tomēr garākā laika griezumā skatoties, bija jūtams,» viņš sacīja.

Ārsts gan atzina, ka rudenī vienmēr vairāk avāriju.

Komentāri (362)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu