Notiks ceļu satiksmes noteikumu apmācība vājdzirdīgajiem bērniem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija trifanova/LETA

12.oktobrī Rīgas Motormuzejā notiks apmācības vājdzirdīgiem bērniem «Drošības rīts». Apmācību laikā skolēniem no «Rīgas speciālās internātpamatskolas bērniem ar dzirdes traucējumiem» muzeja speciālisti skaidros būtiskākos ar ceļu satiksmes drošību saistītos jautājumus, kuru pārrunāšana un zināšanu nostiprināšana līdz ar rudens un ziemas tumšā laika iestāšanos bērnu drošībai kļūst īpaši svarīga.

Rīgas Motormuzeja pedagogi ir pieredzējuši darbā ar bērniem ar dzirdes traucējumiem, un ar surdotulka līdzdalību tiks nodrošināta īpaši pielāgota apmācību programma ar rotaļu un spēļu elementiem. Pedagoģiskās nodarbības par satiksmes drošības noteikumiem Rīgas motormuzejā tiek organizētas regulāri, paredzot dažādām vecuma grupām piemērotu apmācību programmu saturu. Tiek praktizētas arī izbraukuma apmācības, apmeklējot izglītības iestādes, taču nodarbības Rīgas Motormuzejā muzeja darbiniekiem dod iespēju arī iepazīstināt skolēnus ar muzeja ekspozīciju. Arī «Drošības rīta» ietvaros mazie apmācību dalībnieki dosies ekskursijā un iegūs jaunas zināšanas par autobūves vēsturi.

«Drošības rīts» tiek organizēts akcijas «Turības labie darbi» ietvaros, kas ir Biznesa augstskolas «Turība» iniciatīva, kurā ik gadu iesaistās Sabiedrisko attiecību fakultātes maģistrantūras studenti. Šī projekta idejas autores, studentes Rita Breice, Kristīne Pētersone un Elīna Briede jau šobrīd vēlas pateikties ikvienam, kas sniedzis palīdzīgu roku projekta realizēšanā.

«Drošības rīta» programma:

09.00-09.10 «Drošības rīta» atklāšana ar Rīgas Motormuzeja vadības pārstāvju līdzdalību

09.10-09.30 Rīgas Motormuzeja ekspozīcijas apskate gida pavadībā

09.30-10.10 Ceļu satiksmes drošības noteikumu apmācība, zināšanu pārbaude

10.10-11.00 «Drošības rīta» noslēgums | dalībnieku sveikšana, svētku kliņģeris, diskusijas ar pedagogiem un muzeja pārstāvjiem

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu