VP nosūtījusi «V-Traffic» pagaidu vienošanās dokumentu (31)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts policija (VP) uzņēmumam «V-Traffic» (iepriekš - «Vitronic Baltica un partneri») šovakar nosūtījusi dokumenta projektu, kuru parakstot, tiktu noslēgta pagaidu vienošanās par fotoradaru darbības atjaunošanu uz laiku.

Kā aģentūru LETA informēja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) padomniece Daiga Holma, vienošanās dokumenta projektu tādā redakcijā, kādā tas nosūtīts privātajam komersantam, VP būtu gatava parakstīt kaut tūliņ. Tagad atliek vien gaidīt, vai to būs gatava parakstīt arī otra puse - «V-Traffic».

Kā ziņots, 28.septembrī tika izbeigts starp VP un «V-Traffic» noslēgtais līgums par fotoradaru ieviešanu uz Latvijas ceļiem. Dažas dienas pirms šī līguma laušanas valdība uzdeva Iekšlietu ministrijai (IeM) divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja «Vitronic GmbH» ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

Kamēr IeM vērtē minēto iespēju, VP veic pārrunas ar «V-Traffic» par pagaidu vienošanās noslēgšanu, lai fotoradari uz valsts ceļiem atsāktu funkcionēt un darbotos tik ilgi, līdz būs lielāka skaidrība par to nākotni.

Lai gan VP un «V-Traffic» sarunas ilgst jau vairāk nekā pusotru nedēļu, pie kopsaucēja abas puses aizvien nav nonākušas. «V-Traffic» šodien izplatīja informāciju, ka sarunās ar VP «ir panākta savstarpēja izpratne par visiem sadarbības nosacījumiem pagaidu vienošanās projektā,» turpretim Kozlovskis norādīja, ka VP ir grūtības vienoties ar komersantu par dažām līguma niansēm, kurās valsts negrib piekāpties.

Ministrs šodien žurnālistiem atzina, ka nav simtprocentīgi pārliecināts, vai pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības atjaunošanu vispār izdosies noslēgt.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu