Vairums iedzīvotāju atbalsta iniciatīvu «Fotoradari 15+» (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gandrīz trīs ceturtdaļas jeb 73% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbalsta televīzijas raidījuma «Zebra» iniciatīvu «Fotoradari 15+», kas paredz, ka ar fotoradariem tiktu fiksētas tikai tās automašīnas, kas atļauto braukšanas ātrumu pārsniedz vairāk nekā par 15 kilometriem stundā.

Tas noskaidrots aptaujā, ko oktobra sākumā veikusi pētījumu aģentūra TNS sadarbībā ar televīzijas raidījumu «Zebra».

Kā aģentūru LETA informēja «Zebras» veidotājs Pauls Timrots, pētījumā iegūtie dati liecina, ka 40% valsts ekonomiski aktīvo iedzīvotāju iniciatīvu «Fotoradari 15+» atbalsta pilnībā, bet 33% - drīzāk atbalsta. Minēto ierosinājumu noteikti neatbalsta 8% aptaujāto, bet 10% to drīzāk neatbalsta. Vēl 9% respondentu bija grūti pateikt, vai viņi atbalsta vai neatbalsta šo iniciatīvu.

Iniciatīva «Fotoradari 15+» paredz ar fotoradariem fiksēt tikai tās automašīnas, kas atļauto braukšanas ātrumu pārsniedz vairāk nekā par 15 kilometriem stundā, savukārt ātruma kontroli līdz minētajai robežai atstāt tikai ceļu policistu kompetencē.

«Tai pašā laikā svarīgi norādīt, ka raidījums «Zebra» nekādā veidā neatbalsta ātruma pārsniegšanu uz ceļiem. Gluži pretēji - tiek aicināts sistēmu padarīt cilvēciskāku, visiem saprotamu un, pats galvenais, lai tā uzlabotu satiksmes drošību,» skaidroja Timrots.

Kā ziņots, «Zebras» iniciatīva «Fotoradari 15+» guvusi vairāk nekā 10 800 cilvēku atbalstu portālā «manabalss.lv». Timrots sacīja, ka patlaban kopā ar juristiem tiekot gatavoti dokumenti attiecīgā priekšlikuma iesniegšanai Saeimā.

Aptauja par iniciatīvu «Fotoradari 15+» tika veikta no šā gada 2.oktobra līdz 4.oktobrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu