Pakalniņas filmas pirmizrāde Romas filmu festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izcilā autorkino pārstāve Laila Pakalniņa izcīnījusi iespēju savas jaunākās spēlfilmas «Picas» pasaules pirmizrādi svinēt Romā. Filma iekļauta prestižā Starptautiskā Romas filmu festivāla programmas «CinemaXXI» konkursa sadaļā.

«CinemaXXI» programmā tiek demonstrētas novatorisks filmas, kas bagātina pasaules audiovizuālo kultūru. Līdz ar «Picām» festivāla skatītāji «CinemaXXI» programmā varēs noskatīties arī tādas filmas kā Pītera Grīneveja (Peter Greenaway) «Goltzius And The Pelican Company», Maika Figisa (Mike Figgis) «Suspension Of Disbelief» u.c.

7. Starptautiskais Romas filmu festivāls notiks no 9. līdz 17. novembrim, uz to līdz ar filmu dosies arī filmas veidotāji.

Gluži tāpat kā iepriekšējās spēlfilmas, arī «Picu» tapšanu iedvesmojis patiess notikums, kas aizsācies kādā Rīgas picērijā. Filmā saskatāmi gan piedzīvojumu filmas, gan road movie un pat film-noir elementi, tomēr netiek zaudēts savdabīgais Lailas Pakalniņas rokraksts - smalka ironija, detaļu nozīme vēstījumā un samērā lēns notikumu vērojums. Galvenās lomas atveidotājiem Paulam Iklāvam un Reinim Stabiņam Picas ir debija kino jomā – abi jaunieši par aktieriem Lailas Pakalniņas filmā kļuvuši tieši kādas viņu aizraušanās dēļ, par ko skatītājs uzzinās filmas gaitā.

Filmas radošo komandu jau tradicionāli veido mākslinieks Jurģis Krāsons, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un operators Uldis Jancis. Netradicionāli, bet papildus krāšņam skaņu celiņam, šoreiz filmā zināma loma atvēlēta arī mūzikai - repera Gacho jaunradei.

  • Pirmizrādi Latvijā Picas piedzīvos Rīgā – no 21. decembra filma būs skatāma Kino Citadele.

Filmas tapšanu atbalstīja Nacionālais Kino centrs un fonds MEDIA.

Vairāk informācijas par «CinemaXX» programmas filmām: «romacinemafest.it».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu