Baudi grupas «The Doors» atjaunoto koncertierakstu uz lielā ekrāna (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kino «Splendid Palace» 24.oktobrī plkst.19.00 aicina uz grupas «The Doors» koncertierakstu «Live At The Bowl ’69» - pirmo reizi pilnībā atjaunotu oriģinālā koncerta HD versiju, kas papildināta ar daudz jauniem dokumentālajiem materiāliem, tostarp, grupas intervijām un iepriekš vēl neredzētiem kadriem.

Leģendārais «The Doors» koncerts «The Bowl’69» tiek uzskatīts par vienu no labākajiem grupas koncertiem, pirmo reizi tas pilnībā atjaunots HD versijā un ļauj baudīt «The Doors» izcilo muzikālo sniegumu, radot vēl nebijušu klātesamības efektu. Filma ir ar atjaunotu 5.1 digitālo audio skaņu, kura iegūta no oriģinālajām skaņu lentēm. Filmas kopija veidota, izmantojot jaunākās digitālās tehnoloģijas kino industrijā. Kā uzsver «The Doors» taustiņinstrumentālists Rejs Manzareks (Ray Manzarek): «Tagad tu vari klausīties koncertu tā, it kā patiešām būtu uz skatuves kopā ar «The Doors»».

Grupas solists Džims Morisons, taustiņinstrumentālists Rejs Manzareks ar grupas kolēģiem Džonu Densmoru (bungas) un Robiju Krīgeru (ģitāra) burtiski aizrāva «The Bowl’69», koncerta apmeklētājus ar tādiem leģendāriem hītiem kā «Hello I Love You», «The WASP» (Texas Radio And The Big Beat), «Spanish Caravan» u.c..

«The Doors» menedžeris un filmas producents Džefs Džempols (Jeff Jampol) sacīja: »«The Doors» uzstāšanās dzīvajā bija kā šamanistiski ceļojumi tumšajā rokenrola psihedēliskajā teātrī - rokenrola kaisles, dzejas, briesmu, drāmas un nerimstošas muzikālās virtuozitātes sajaukums. Notverti maģiska spēka virsotnē, vienā no pasaules ievērojamākajām vietām, iespējams, mazliet sentimentālu pieskaņu, simtiem reižu ļāva man iemīlēties viņu mūzikā atkal no jauna.»

Vairāk nekā 40 gadus pēc «The Doors» debijas albuma, grupas mūzika un tās atstātais mantojums ir ietekmīgāki nekā jebkad agrāk. Lai gan ir bijuši neskaitāmi «The Doors» mūzikas atdarinātāji, nekad vairs nebūs grupa, kas līdzinātos «The Doors». Cerams, ka šī filma patiks daudziem grupas faniem - gan toreizējiem pielūdzējiem, gan jaunākajai paaudzei, kas «The Doors» sāk iepazīt tikai tagad.

  • Biļetes cena: 6 Ls.
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu