Baiso «Tu-154» fotogrāfiju skandāls: Krievijas izmeklētāji noliedz vainu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Izmeklētāji Krievijā meklē cilvēkus, kuri internetā izvietojuši baisās fotogrāfijas, vēstī ārvalstu mediji.

«Apollo» jau ziņoja - Polijas varas iestādēm ir aizdomas, ka krievu kolēģi nopludinājuši baisas fotogrāfijas, kurās redzami pie Smoļenskas traģiski avarējušās lidmašīnas «Tu-154» avārijas upuri.

Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejā noliedz savu vainu fotogrāfiju noplūdē.

«Internetā izvietotie fotomateriāli netika iekļauti Krievijas izmeklēšanas materiālos,» paziņojis komitejas pārstāvis Vladimirs Markins.

Komiteja gan apņēmusies izņemt fotogrāfijas, padarot tās nepieejamas tik plašam cilvēku lokam, kā arī sameklēt to autorus un noskaidrot fotogrāfiju publicēšanas iemeslus.

Jau vēstīts, ka Polijas ģenerālprokurors Andžejs Seremets trešdien vērsies pie Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītāja Aleksandra Bastrikina, pieprasot veikt pārbaudi.

Tiek vēstīts, ka kāds «Āzijas daļas iedzīvotājs Krievijā» pirms mēneša savā blogā ievietojis fotogrāfijas, kuras uzņemtas katastrofas vietā un un morgā. Fotogrāfijās redzamas cilvēku mirstīgās atliekas.

Pie fotogrāfijām bija publicēts arī plašs teksts, kurā bloga autors arīdzan apšaubījis abu valstu secinājumus pēc izmeklēšanas - autors mēģinājis pārliecināt, ka katastrofa bija uzbrukums Polijas vadībai.

Zem fotogrāfijām bija arī ciniski paraksti un viens no tiem liecināja, ka kaut kur starp tām ir arī Polijas prezidenta Leha Kačiņska mirstīgās atliekas.

Publisko baisus attēlus no «Tu-154» katastrofas

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu