Krievijā pieprasa Madonnas ierašanos tiesā par atbalstu homoseksuāļiem (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sanktpēterburgas rajona tiesa pieprasījusi ierasties uz tiesas sēdi popdīvu Madonnu, kuru aktīvistu grupa iesūdzējusi par homoseksuālisma propagandēšanu nepilngadīgajiem.

Deviņi cilvēki, tostarp Krievijas pilsoņu arodbiedrības aktīvisti, apsūdz Madonnu homoseksuālisma propagandēšanā nepilngadīgajiem augustā notikušajā koncertā Sanktpēterburgā, kur tas ir nelikumīgi.

Aktīvisti apvaino dziedātāju zaimošanā un Sanktpēterburgas kultūras stūrakmeņu postīšanā, kā arī pieprasa 333 miljonu rubļu (5,96 miljonu latu) «morālo kompensāciju».

«Viņa aizvainoja ticīgo jūtas un reklamēja homoseksualitāti, kad koncertā atradās bērni, un tas Sanktpēterburgā ir aizliegts,» teica Krievijas pilsoņu arodbiedrības pārstāve Darja Dedova. «Mēs, kultūras galvaspilsētas iedzīvotāji, piedzīvojām milzīgu morālu kaitējumu.»

LETA jau ziņoja, ka Madonna koncertā Sanktpēterburgā augusta sākumā uzstājās melnā apakšveļā, demonstrējot apmeklētājiem uz muguras uzrakstīto saukli «No Fear» («Bez bailēm»). Viņa aicināja klausītājus «izrādīt mīlestību un atbalstu geju kopienai».

Daudzi koncerta apmeklētāji valkāja rozā aproces geju un lesbiešu kopienas atbalstam, kas tika dalītas pie ieejas pasākumā.

Šā gada februārī Sanktpēterburgā tika pieņemts likums, kas paredz, ka ikvienam, kurš piedalās «publiskos aktos», lai propagandētu homoseksualitāti, biseksualitāti vai transdzimuma identitāti nepilngadīgo vidū, draud līdz 3000 rubļu (50 latu) liela sodanauda, bet šādu pasākumu organizatoriem - līdz 50 000 rubļu (900 latu) liels naudassods.

Aktīvisti norāda, ka koncertā bijuši arī 12 gadus veci bērni.

Pirmā tiesas sēde bija paredzēta 11.oktobrī, taču tika pārcelta uz 25.oktobri, jo nebija zināma Madonnas adrese, uz kuru nosūtīt pavēsti.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu