Notiks jauno filmu režisoru un operatoru diplomdarbu skate (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Kultūras akadēmijas 2012. gada Filmu režijas un TV un video operatoru mākslas absolventi rādīs savas diplomdarba filmas plašākai publikai. Skate notiks no 26. līdz 28. novembrim kinoteātra «Splendid Palace» mazajā zālē. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt Latvijas publiku ar jaunajiem Latvijas kino talantiem un parādīt viņu sniegumu. 

Tiks rādītas 11 filmas, kurās lomas atveido pazīstami Latvijas aktieri - Andris Bulis, Mārtiņš Vilsons, Varis Vētra, Baiba Broka, Jānis Skanis un citi. Vienā no filmām galveno lomu atveido arī aktieris no Lietuvas - Gediminas Gutauskas -, savukārt citā palīdzējis operators Perttu Inkilä no Somijas. Katrs varēs atrast filmu savai gaumei, jo skates repertuārā būs gan komēdijas, gan drāmas, gan arī dokumentālās filmas.

Skate ir īpaša, jo «Filmu režijas» un «TV un video operatora mākslas» programmas studenti absolvē reizi četros gados.

«Daudzi mūs sauc par latviešu kino nākotni, bet mēs gribam parādīt, ka esam jau klāt. Mēs esam tagadne!» norāda skates organizators un viens no filmas autoriem/ operatoriem Jānis Ābele. «Liels paldies jāsaka pasniedzējiem Valdim Eglītim, Pēterim Krilovam, Antrai Cilinskai un visiem pārējiem, kuri mums deva vērtīgus padomus un pamācīja. Ļoti ceru, ka atnāksiet un jums patiks,» piebilst J. Ābele.

«Kādi viņi būs – visjaunākā Latvijas filmu mākslas paaudze? Pirmkārt, viņi nebūs vientieši un malā sēdētāji. Viņi iemācījās runāt atklāti par savām jūtām un attieksmi. Mēs, pedagogi, varam būt gandarīti - šie jaunieši māk runāt par savas dvēseles sāpēm un prieku. Viņi nicina mākslas spekulācijas, ir dziļi un arī prasīgi pret sevi. Pats galvenais ko viņi saprata, ka bez spītības, melnā darba un lielām prasībām pret sevi pašu – nekas viņiem tāpat rokās neiekritīs. Lai viņiem veicas nākamajā ceļa maršrutā!», tā par saviem audzēkņiem saka režijas kursa vadītājs Pēteris Krilovs.

  • Skatītājiem ieeja bez maksas

Sīkāka informācija par skates filmām atrodama «splendidpalace.lv» un draugiem.lv/lkaskate.

VIDEO RULLĪŠI:

«Siltums»

«Robeža»

«Gvido pēdējais uzaicinājums»

«Vecmamma, kas tu esi?»

«Mans hobijs ir dzīve»

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu