Iekšlietu ministrija: Valdība vēl nav pieņēmusi lēmumu pirkt fotoradarus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Pašlaik atsevišķos plašsaziņas līdzekļos izskanējuši apgalvojumi, ka valdība jau pieņēmusi lēmumu iegādāties fotoradarus no Vācijas uzņēmuma «Vitronic Gmbh». Iekšlietu ministrija (IeM) izskanējušo informāciju dēvē par nepatiesu.

IeM pārstāve Gunta Skrebele norāda ka 25. septembra Ministru kabineta sēdē, kurā tika uzklausīta Iekšlietu ministrijas informācija par fotoradaru uzstādīšanas līguma neizpildi no komersanta «V-Traffic» puses, netika pieņemts lēmums pirkt radarus.

Pēc Vācijas kompānijas, kas ražo Latvijā uzstādītos radarus, «Vitronic Gmbh» pārstāvja lūguma, Ministru kabinets jau 28. augusta sēdē uzklausīja viņa priekšlikumus, kā risināt radušos situāciju. Tāpēc 25.septembra Ministru kabineta sēdē tika pieņemts lēmums, kas paredz Iekšlietu ministrijai izvērtēt minētās Vācijas kompānijas piedāvājuma pamatojumu un iespēju iegādāties ne vairāk kā 57 fotoradarus, norāda Skrebele.

Šāds lēmums saistīts arī ar to, ka minētie 57 radari bija jau uzstādīti un faktiski darbojās uz ceļiem. Pēc līguma laušanas ar «V-Traffic», kurš veica fotoradaru sistēmas ieviešanu, minēto radaru darbība bija jāpārtrauc un fotoradari jādemontē, kas varētu novest pie satiksmes uzraudzības pasliktināšanās.

Tāpēc, lai nodrošinātu fotoradaru darbības nepārtrauktību, Ministru kabinets uzdeva Iekšlietu ministrijai izvērtēt iespēju noslēgt pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības turpināšanu uz laiku, kas nav ilgāks par 2012. gada 31. decembri. Fotoradari pagaidu vienošanās ietvaros darbību atsāka šā gada 13. oktobrī.

Vienlaikus Ministru kabinets ir uzdevis IeM, veicot Vācijas kompānijas piedāvājuma izvērtēšanu, piesaistīt neatkarīgus auditorus - revidentus, kam jādod objektīvs slēdziens par piedāvātā darījuma ekonomiskajiem un juridiskajiem aspektiem, un riskiem. Priekšlikumi par turpmāko rīcību - iespēju iegādāties minētos fotoradarus vai arī rīkot jaunu konkursu, IeM ir jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā ne vēlāk kā līdz 27.novembrim. Sabiedrība ar šiem priekšlikumiem tiks iepazīstināta.

«Lēmums par līguma slēgšanu fotoradaru darbības nodrošināšanai ar privāto partneri tika noslēgts iepriekšējās valdības darbības laikā un, raugoties no šodienas skatpunkta, bijis nepārdomāts, jo netika izvērtēti visi riski sadarbībai ar privāto partneri. Diemžēl ar līguma laušanu mēs nevaram atrisināt visas man kā iekšlietu ministram un Latvijas valstij mantojumā atstātās finansiālās un tiesiskās problēmas. Mans vienīgais mērķis šobrīd ir nodrošināt tiesiskāko un valstij visizdevīgāko risinājumu,» norāda iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu