Premjers bažījas, ka Latvijā dzīvos «igauņlatvieši»? (222)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) bažījas, ka būtiski mainot nodokļu apmērus Latvijā, daudzi izvēlēsies nodokļus maksāt kaimiņvalstīs – Igaunijā un Lietuvā.

Premjers sarunā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» skaidroja, ka Latvijā krīzes laikā tika ieviests progresīvais transporta nodoklis, proti – jo lielāka un jaudīgāka automašīna, jo augstāka nodokļu likme jāmaksā.

«Tagad mēs redzam, ka Latvijā parādījušās uzkrītoši daudz jaudīgas un dārgas automašīnas ar Igaunijas numuriem. Tas ir tāpēc, ka tur šāda nodokļa nav,» sacīja viņš.

Premjers pauda bažas, ka gadījumā, ja Latvijā darbaspēka nodokļi būtiski atšķirsies no tiem, kādi jāmaksā Igaunijā un Lietuvā, tad daudzi var izvēlēties nodokļus maksāt kaimiņvalstīs, bet reāli darboties Latvijā.

«Ja veidosim būtiski atšķirīgu sistēmu, cilvēki, visticamāk, nodokļus maksās Igaunijā un Lietuvā,» teica valdības vadītājs.

Vienlaikus gan Ministru prezidents norādīja, ka nākamā gada budžetā projektā ir iestrādātas izmaiņas nodokļu sistēmā, samazinot Iedzīvotāju ienākumu nodokli.

Par progresīvā nodokļa ieviešanu gan politiķi joprojām izvairās runāt.

Kā iepriekš ziņots: lai izvairītos no valsts uzlikto autotransporta nodokļu nomaksas, ievērojama daļa Latvijā pirkto un lietoto luksus automašīnu tiek piereģistrēta Igaunijā. Kaimiņvalsts nodokļu sistēma autoīpašniekiem ir draudzīgāka un ļauj arī pamatīgi ietaupīt, pērkot luksus klases auto.

<em><strong>«Igauņlatvieši»: kā turīgie izvairās maksāt auto nodokļus.</strong></em>

Komentāri (222)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu