Valsts prezidents un izglītības ministrs vienojas, kādā vecumā skolēniem jābeidz vidusskolu (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

Šodien, 24.septembrī, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, lai pārrunātu iespējamos risinājumus vidējās izglītības apguves programmu pārskatīšanai ar mērķi skolēniem absolvēt vidusskolu 18 gadu vecumā. Tikšanās rezultātā Valsts prezidents un ministrs parakstīja kopīgu Rīkojumu par priekšlikumiem agrākai vidējās izglītības ieguvei. Rīkojumā uzsvērts, ka tā pamatā ir mērķis nodrošināt skolēniem iespēju agrāk iegūt vidējo izglītību un tādējādi veicināt jauniešu konkurētspēju.

Rīkojums paredz, ka Izglītības un zinātnes ministrijai, sadarbojoties ar Valsts prezidenta kanceleju, citām iesaistītajām institūcijām un organizācijām ne vēlāk kā līdz 2013.gada 1.jūlijam ir jāapkopo un jāizvērtē iespējamos risinājumus ar gala mērķi sagatavot priekšlikumus par grozījumiem normatīvajos aktos.

Sarunā Valsts prezidents un ministrs apsprieda arī jautājumus par vidusskolas centralizēto eksāmenu grafika izmaiņām ar mērķi mazināt eksāmenu blīvumu, kā arī panākt situāciju, kad eksāmenu novērtējumu absolventi saņem ievērojami ātrāk nekā tas ir šobrīd (jūlija vidus) un tādējādi nezaudē iespēju pagūt iesniegt dokumentus studijām augstākajās mācību iestādēs. Valsts prezidents pauda atbalstu ministra aizsāktajām iniciatīvām šajā jomā un solīja pēc nepieciešamības iesaistīties šī procesa atbalstīšanā.

Īsumā tika skarts arī jautājums par svešvalodu lietošanas paplašināšanu augstākajā izglītībā. Valsts prezidents atkārtoti pauda atbalstu ministra viedoklim par to, ka nepieciešams palielināt svešvalodu lietojuma īpatsvaru augstākajā izglītībā, turklāt grozījumi likumā būtu nepieciešami pēc iespējas ātrāk. Andris Bērziņš uzsvēra, ka ir būtiski nodrošināt Latvijas augstskolu absolventu konkurētspēju starptautiskajā tirgū.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu