Latvijā novērota reta dabas parādība (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien daudzviet Latvijā sniegputeni pavadīja zibens un pērkona dārdi. Piektdienas pievakarē arī Rīgā sniegputeņa laikā zibeņoja un ducināja pērkons, novēroja aģentūra BNS.

Pērkona negaiss manīts arī Kurzemē un Vidzemē. Daudzviet ne tikai snidzis, bet arī krituši sniega graudi un krusa.

Latvijas Televīzijas portāls «ltv.lv» otrdien, atsaucoties uz «Global Forecast System» prognozēm, ziņoja, ka piektdien Latvijā varēs vērot šādu parādību. Portāls vēstīja, ka šī parādība ir visai reta un to Latvijā var novērot vien dažas reizes gadā.

Pērkona negaiss kopā ar sniegu ir īslaicīga un lokāla parādība, tādēļ nav daudz cilvēku, kam Latvijā izdevies to piedzīvot.

Atsevišķās vietās piektdienas vakarā snieg ļoti stipri, bet intensīvā snigšana pārsvarā nav ilgstoša.

Reizē ar sniegputeni un pērkona negaisu no jauna pastiprinājies vējš, Rīgas centrā piektdienas pievakarē reģistrētas vēja brāzmas līdz 19 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Vietām piekrastē vēja brāzmu spēks pārsniedz 20 metru sekundē, brāzmains vējš pūš visā valstī.

Ceļi daudzviet ir apledojuši un sniegoti. Saskaņā ar aculiecinieku teikto dažviet Vidzemes augstienē sniega segas biezums sasniedzis aptuveni 20 centimetru.

Līdz vēlam piektdienas vakaram vēl daudzviet Latvijā snigs un puteņos, dažviet ļoti stipri. Savukārt sestdien vairs tikai vietām Vidzemē un Ziemeļkurzemē gaidāms spēcīgs sniegputenis, valsts lielākajā daļā bieži spīdēs saule un vējš pierims, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu