Šodien visvairāk snidzis Vidzemē un Latgalē (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Palens/LETA

Šodien dienas laikā visā Latvijā ik pa laikam ir snidzis, taču visvairāk sniega bijis Vidzemē un arī Latgalē, aģentūru LETA informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

No rīta biezākā sniega sega bija izveidojusies Skrīveros, sasniedzot 11 centimetrus. Alūksnē zemi klāj sešus centimetrus bieza sniega sega, savukārt Rīgā - vienu centimetru bieza sniega sega.

Dienas laikā sniega sega vietām ir pieaugusi un visvairāk tā augusi Vidzemes pusē.

Arī Rīgā šodien bagātīgi sniga un vakarā snigšanu pavadīja pērkona negaiss.

Kā informē LVĢMC, oktobrī un novembrī pērkona negaiss tiek novērots samērā reti, jo atmosfēras procesu aktivitāte ievērojami mazinās. Tomēr tā nav pavisam neierasta dabas parādība šajos mēnešos. Vidēji oktobrī pērkona negaiss tiek novērots vienu līdz četras reizes mēnesī, savukārt novembrī pērkona negaiss ir vēl retāka laika parādība - vienu līdz divas reizes mēneša laikā tikai atsevišķos gados.

Kopš 1990.gada oktobrī pērkona negaiss nav novērots tikai divos gados - 1995.gadā un 2002.gadā. Tātad gandrīz katru gadu pērkona negaisu šajā mēnesī novēro. Sevišķi bieži pērkona negaiss ir ducinājis 1999.gada oktobrī - deviņās mēneša dienās Latvijas novērojumu stacijās ir fiksēta šī laika parādība, 1997.gada oktobrī - astoņās dienās, bet 2006.gada oktobrī - septiņās dienās.

Šogad oktobrī pērkona negaiss tika novērots 9.oktobrī Rucavā, Liepājā un Daugavpilī, bet 14.oktobrī - Liepājā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu