Turpinoties snigšanai, radušies jauni postījumi (49)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vietām Vidzemē sestdienas rītā turpina spēcīgi snigt, snidzis arī naktī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Spēcīga snigšana vērojama visai šaurā joslā, kas stiepjas no Rīgas jūras līča līdz Krievijas pierobežai. Daudz snidzis Limbažu, Valmieras, Cēsu, Smiltenes un Alūksnes apkaimē. Sestdienas rītā snieg ne tikai Vidzemē, bet arī Kurzemes ziemeļos, piekrastē sniega vietā iespējams lietus. Savukārt valsts lielākajā daļā ir pārsvarā skaidrs laiks.

Avārijas atslēgumi elektrolīnijās plkst.7.21 bija reģistrēti 1032 vietās, liecina dati akciju sabiedrības «Sadales tīkls» elektroapgādes atslēgumu kartē. Gandrīz visi bojājumi ir Vidzemē, tostarp Limbažu, Cēsu, Smiltenes un Alūksnes apkaimē. Bez elektrības ir vairāki tūkstoši mājsaimniecību.

Vējš ir pierimis - pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra +1..-2 grādi, bet Kurzemes rietumu piekrastē un Vidzemes piekrastē saglabājas līdz +4..+6 grādiem silts laiks. Piektdienas vakarā Vidzemē tika reģistrēta pagaidām zemākā gaisa temperatūra Latvijā šoruden: Priekuļu novērojumu stacijā plkst.21 bija -4,1 grāds.

Sestdienas rītā Igaunijas centrālajā un ziemeļrietumu daļā valda sals līdz -11 grādiem. Vietām Somijas ziemeļos, kā arī Murmanskas apkaimē Krievijā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -23 grādiem, kas ir jauns oktobra aukstuma rekords.

Rīgā ir skaidrs laiks, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz septiņiem metriem sekundē, gaisa temperatūra 0..-1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,7 grādiem Zosēnos līdz +6,8 grādiem Ventspils ostā. Vēja ātrums brāzmās sasniedza 12-22 metrus sekundē, pretvēja piekrastē vējš bija vēl stiprāks, tostarp Ventspils ostā un Daugavgrīvas meteostacijā tika reģistrētas brāzmas attiecīgi līdz 27 un 28 metriem sekundē.

Piektdien visā valstī vairāk vai mazāk sniga un puteņoja, visvairāk sniga Vidzemē, kur saskaņā ar vietējo iedzīvotāju mērījumiem Cēsu apkaimē un Vidzemes augstienē sniega segas biezums vakarā sasniedza 20-25 centimetrus. Daudzviet Latvijā, tostarp Rīgā, bija arī pērkona negaiss un krusa.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu