Prognozē, kādi laikapstākļi gaidāmi novembrī (45)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan oktobris daudzviet Latvijā noslēdzas ar ziemai atbilstošiem laikapstākļiem, turpmāk visā valstī atgriezīsies pelēks rudens un novembris varētu paiet bez liela sala, prognozē dabas vērotājs Vilis Bukšs.

Saskaņā ar viņa teikto novembris rādās būt ar mainīgiem laikapstākļiem. Līdz Mārtiņiem bieži būšot mākoņains un miglains laiks ar nelieliem nokrišņiem lietus un daždien arī slapja sniega un krusas veidā.

Arī mēneša vidū esot gaidāms pārsvarā apmācies laiks ar miglu un nelielu salu naktīs. Būšot arī apledojums. Ap 20. novembri varētu būt vairāk nokrišņu - gan sniegs, gan smidzinošs lietus.

Rudens pelēcība turpināsies līdz mēneša beigām, paredz Bukšs. Tomēr uz mazākām ūdenstilpēm valsts austrumpusē var izveidoties viegla ledus kārtiņa un, nokrišņiem pārejot sniegā, arī neliela sniega sega.

Arī skaitlisko modeļu prognozes vēsta par siltāka laika atgriešanos novembra sākumā. Dziļā sniega sega Vidzemē pamazām izzudīs, gaisa temperatūra novembra pirmajās divās nedēļās pārsvarā būs virs nulles un vairāk līs nekā snigs.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu