Pols Makartnijs: Joko Ono nav vainojama «The Beatles» izjukšanā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais «The Beatles» basģitārists Pols Makartnijs paziņojis, ka Džona Lenona sieva Joko Ono neesot vainojama leģendārās rokgrupas izjukšanā.

Makartnijs noraidījis vairākus desmitus gadu spēkā esošās baumas, ka pie viņa aiziešanas no grupas 1970.gadā vainojama nepatika pret Ono, taču intervijā kanālam «Al Jazeera English» mūziķis to noliedz.

«Viņa noteikti nesagrāva grupu. Tā sabruka pati,» viņš norādīja, piebilstot, ka Ono esot iedvesmojusi dažas no Lenona labākajām dziesmām.

«Es nedomāju, ka viņš tās būtu radījis bez Joko, tāpēc viņu ne pie kā nevar vainot,» teica 70 gadus vecais Makartnijs. «Viena no lietām, kas viņam patika Joko, bija viņas avangardiskā puse, neparastais skatījums. Viņa parādīja citu dzīvesveidu, kas viņam šķita ļoti pievilcīgs. Bija pienācis Džona laiks aiziet no grupas.»

Tomēr Makartnijs atzina, ka esot juties neērti, kad Ono piedalījās «The Beatles» ierakstos.

Viņš arī atzina, ka joprojām turot ļaunu prātu uz mirušo uzņēmēju Allenu Kleinu, kura centieni pārņemt «The Beatles» menedžera pienākumus pēc iepriekšējā menedžera Braiena Epšteina nāves esot sašķēluši grupu. «Es cīnījos ar trim puišiem, kas visu mūžu bijuši mani dvēseles radinieki. Es teicu, ka vēlos kauties ar Kleinu,» viņš atceras.

Lai arī Makartnijs pēdējo gadu laikā aktīvi koncertē, bet šogad ir izlaidis kaverversiju albumu «Kisses on the Bottom», viņš norādījis, ka «drīz vēlētos doties pensijā».

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu