Krievija: Informācija par trotila klātbūtni «Tu-154» katastrofas vietā ir provokācija (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Krievijas izmeklētāji spriež, ka «Tu-154» katastrofas vietā atrasto sprāgstvielu pēdu izcelsme varētu būt Polijas prezidenta delegācijas apsardzes ieroči, vai arī tā ir provokācija, ziņo «Life News».

Krievu speciālisti, kas apskatījuši katastrofas vietu, apgalvo, ka vienīgā sprāgstviela, kas atrasta izmeklēšanas laikā, ir šaujampulveris no Polijas delegācijas apsardzes ieročiem.

Krievijas puses Izmeklēšanas komitejas pārstāvis apgalvo, ka informācija par sprāgstvielu pēdām uz lidmašīnas atlūzām nav uzticama, un tā ir «vai nu reālo datu interpretācija vai arī apzināta provokācija».

Jau ziņots, ka šodien parādījusies jauna informācija «Tu-154» katastrofas lietā, kad pie Smoļenskas gandrīz pirms trīs gadiem gāja bojā Polijas prezidents un viņa delegācija, vēsta Polijas laikraksts «Rzeczpospolita».

Polijas prokurori un eksperti, kas mēneša garumā pētījuši «Tu-154» lidmašīnas atlūzas, atraduši tajās sprāgstvielu - trotila un nitroglicerīna - pēdas, raksta «Rzeczpospolita».

Polijas ģenerālprokurors Andžejs Seremets šo informāciju esot apstiprinājis.

Polijas ekspertu veikto ekspertīžu laikā noskaidrots, ka uz 30 lidmašīnas krēsliem, kā arī uz citām atlūzām atrodamas trotila un nitroglicerīna pēdas.

Seremets pats personīgi šo informāciju nodevis valdības vadītājam Donaldam Tuskam un divu nedēļu laikā tiks lemts par turpmāko darbību.

Tikmēr Polijas mediji raksta, ka Polijas militārā prokuratūra noraidījusi šodien medijos izskanējušo informāciju par atrastajām sprāgstvielu pēdām «Tu-154» katastrofas vietā.

Militārais prokurors pulkvedis Ireneuss Selags preses konferencē noliedza, ka pētnieku grupa no Polijas būtu atklājusi sprāgstvielu pēdas.

«Sprāgstvielu pēdasnetika atrastas nedz lidmašīnas atlūzu iekšpusē, nedz ārpusē,» viņš paziņoja žurnālistiem.

Arī Polijas oficiālajā ziņojumā sprāgstvielas nav pieminētas.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu