Mēneša laikā nodokļu parādu daļējai dzēšanai pieteicies nepilns tūkstotis personu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

Kopš 1.oktobra, kad personas varēja pieteikties Valsts ieņēmumu dienestā (VID) nodokļu parādu daļējai dzēšanai, mēneša laikā ir saņemti 943 pieteikumi, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Visvairāk iesniegumu VID atbalsta pasākumā saņemti no juridiskām personām - 623, bet 320 - no fiziskām personām.

Laikā no 1. līdz 31.oktobrim VID ir pieņēmis 304 lēmumus par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu, un kopējā parāda summa šajos lēmumos bija 1,69 miljoni latu.

Savukārt vakar, 31.oktobrī, VID reģistrēti 44 iesniegumi - 25 no juridiskām personām, bet 19 - no fiziskām.

Jau ziņots, ka no 1.oktobra nodokļu maksātāji, kuriem ir izveidojies nodokļu parāds, var pieteikties īpašai atbalsta programmai.

Nodokļu atbalsta pasākumam var pieteikties tie nodokļu maksātāji - gan fiziskas, gan juridiskas personas -, kuriem uz 2011.gada 1.septembri ir izveidojies nodokļu parāds, kas līdz šā gada 1.oktobrim nav samaksāts.

Nodokļu atbalsta pasākums paredz, ka tiks dzēsta nokavējuma nauda un 90% no soda naudas, ja nodokļu maksātājs līdz VID noteiktajam datumam samaksā nodokļu pamatparādu un ar to saistīto soda naudu 10% apmērā. Soda nauda tiek dzēsta no tādiem parādiem, kas izveidojušies par nesamaksātu iedzīvotāju ienākuma nodokli, uzņēmuma ienākuma nodokli, pievienotās vērtības nodokli, akcīzes nodokli, muitas nodokļiem, valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām, dabas resursu nodokli un nekustamā īpašuma nodokli.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa, uzņēmumu ienākuma nodokļa, pievienotās vērtības nodokļa, akcīzes nodokļa, muitas nodokļu, valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu un dabas resursu nodokļa nodokļu atbalsta pasākumu administrēs VID, bet nekustamā īpašuma nodokļa nodokļu atbalsta pasākumu - konkrētās pašvaldības.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu