Kristīne Opolais galvenajā lomā operā «Bohēma» – šogad vienīgo reizi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gunārs Janaitis

Piektdien, 16. novembrī, Latvijas Nacionālajā operā šogad vienīgo reizi būs iespējams baudīt izcilās operdziedātājas Kristīnes Opolais sniegumu. Viņa atveidos galveno lomu Džakomo Pučīni operā «Bohēma». Ar Mimī lomu latviešu operzvaigzne decembrī viesosies arī Berlīnes Valsts operā, bet nākamā gada aprīlī atgriezīsies Vīnes Valsts operā, kur publika tai jau reiz uzgavilējusi. 

Opolais skatuves partneri LNO izrādē 16. novembrī būs Pāvels Černohs (Rūdolfs), Jānis Apeinis (Marsels), Dana Bramane (Mizete), Armands Siliņš (Šonārs) un Rihards Mačanovskis (Kolēns), pie diriģenta pults stāsies Normunds Vaicis.

Kristīne Opolais (soprāns) ir viena no izcilākajām Latvijas operdziedātājām, kuras talants un sniegums klausītāju un kritiķu vidū tiek augsti novērtēts visā pasaulē.

Opolais jau viesojusies nozīmīgākajos pasaules operteātros: Vīnes Valsts operā ar Mimī lomu Dž. Pučīni operā «Bohēma», Berlīnes Valsts operā ar titullomu Dž. Pučīni operā «Toska», Milānas «La Scala» Poļinas lomā Prokofjeva operā «Spēlmanis» un Nedas lomā R. Leonkavallo operā «Pajaci», Valensijas «Palau Reina Sofia» teātrī Tatjanas lomā P. Čaikovska operā «Jevgeņijs Oņegins», Lionas operā Poļinas lomā Prokofjeva operā «Spēlmanis», Turīnas «Teatro Region» atveidojusi Lizas lomu P. Čaikovska operā «Pīķa dāma», Eksanprovansas festivālā Francijā uzstājusies Donnas Elvīras lomā V. A. Mocarta operā «Dons Žuans». Sadarbojusies ar tādiem pasaules slavu guvušiem diriģentiem kā Daniels Barenboims, Daniels Hārdings, Luiss Langrē, Andris Nelsons, Džianandrea Noseda un Kazuši Ono.

2010. / 2011. gada sezonā Kristīne Opolais ar titullomu Dvoržāka operā «Nāra» debitēja Bavārijas Valsts operā Minhenē, iegūstot Bavārijas laikraksta «Abendzeitung» balvu «Gada zvaigzne 2010». Pēcāk debitējusi arī Londonas Karaliskajā Koventgārdena operā ar titullomu Dž. Pučīni operā «Madama Butterfly». Abas debijas vainagojuši sensacionāli panākumi, izpelnoties izcilu kritikas un skatītāju novērtējumu.

2013. gada janvārī Kristīne Opolais debitēs Metropolitēna operā Ņujorkā Magdas lomā Dž. Pučīni operā «Bezdelīga», savukārt martā atgriezīsies Koventgārdena operā Londonā Florijas Toskas lomā Pučīni operā «Toska».

No 2003. līdz 2007.gadam Kristīne Opolais bijusi Latvijas Nacionālās operas soliste. 2004. gadā guvusi uzvaru Paula Saksa vokālistu konkursā, 2005. gadā saņēmusi ikgadējo Teātra balvu kā labākā operas māksliniece un Latvijas Kultūras fonda balvu. Kristīne Opolais ir arī divkārtēja Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāte (2006. un 2011. gadā).

Kristīne Opolais saņēmusi arī Latvijas Gāzes Gada balvu operai kā labākā operas soliste (2005. / 2006. gada sezonā), kā arī par īpašiem mākslinieciskiem sasniegumiem pagājušajā - 2010./2011. gada sezonā.

  • «Bohēma» – mīlestība, māksla, draudzība un dzīvesprieks Parīzē

Opera «Bohēma» – tas ir stāsts par mīlu, mākslu, draudzību un dzīvesprieku, ko izrādes galvenie varoņi nezaudē pat sarežģītās dzīves situācijās. Operas varoņi ir tipiski 19. gadsimta nogales parīzieši: dzejnieks Rūdolfs, mūziķis Šonārs, filozofs Kolēns un mākslinieks Marsels. Draugu nabadzīgajā, bet jauneklīgi nebēdnīgajā ikdienā ienāk zīda izšuvēja Mimī. Diemžēl meitenes liktenis jau izšķirts – pat Rūdolfa mīlestība nespēj viņu glābt no smagās slimības...

Plašāku informāciju par operas «Bohēma» izrādi un galveno lomu izpildītājiem iespējams aplūkot šeit: «opera.lv».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu