Izsolīs personisku Džona Lenona vēstuli Ērikam Kleptonam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Decembrī plānots izsolīt personisku eksbītla Džona Lenona vēstuli angļu mūziķim Ērikam Kleptonam, kuras vērtība lēsta ap 30 000 dolāru (16 440 latu), pirmdien paziņoja izsoles rīkotāji.

1971.gada 29.septembrī tapušajā melnrakstā Lenons apliecina cieņu un apbrīnu pret ģitāristu Kleptonu, kā arī ierosina kopīgas grupas veidošanu.

«Ērik, es zinu, ka varu tevi padarīt diženu, pat diženāku, nekā tava mūzika jebkad bijusi,» raksta Lenons. «Es ceru, ka līdzīgu diženumu tas nesīs mums visiem. Es zinu, ka tā notiks, ja/kad mēs sāksim strādāt kopā.»

Izsoļu nama «Profiles in History» pārstāvis Džo Madalena norādīja, ka «The Beatles» faniem vēstule būs īpaši nozīmīga, jo zināms, ka tolaik pasaulslaveno četrotni bija nomocījušas savstarpējas nesaskaņas un Kleptons gandrīz kļuva par grupas dalībnieku.

Kleptons spēlēja grupā «Plastic Ono Band», ko Lenons un viņa sieva Joko Ono nodibināja gadu pirms «The Beatles» izjukšanas 1970.gadā.

«Bija pienācis brīdis, kad Džordžs Harisons apsvēra aiziešanu no grupas, bet Kleptons bija viņa aizstājējs. Šī vēstule parāda, kas varēja notikt,» sacīja Madalena.

«Profiles in History» izsolē tiks pārdoti kopumā 300 rokrakstu un vēstuļu, ko rakstījuši ievērojamākie mūziķi, rakstnieki un politiķi. «Par visu, ko zinām par vēsturi, mums jāpateicas rakstītajam vārdam. Ja nebūtu šo vēstuļu, tas viss būtu tikai izrunāts,» teica izsoļu nama pārstāvis. «Tā ir vienreizēja kolekcionēšanas joma, jo ļauj ieskatīties cilvēku prātos.»

Tiks izsolīta arī agrākā ASV prezidenta Džordža Vašingtona ar roku rakstīta vēstule. Saskaņā ar ekspertu prognozēm, tās cena varētu sasniegt 300 tūkstošus dolāru (164 tūkstošus latu). Savukārt rakstnieka Čārlza Dikensa manuskripta vērtība lēsta no 40 līdz 60 tūkstošiem dolāru (no 22 līdz 33 tūkstošiem latu).

Vairāksolītāji cīnīsies arī par vācu komponista Ludviga van Bēthovena vēstuli, kurā mūziķis apspriež 9.simfoniju un «Missa Solemnis». Lai arī vēstule nav datēta, eksperti pieļauj, ka tā rakstīta ap 1824.gadu, kad ar abiem skaņdarbiem tika iepazīstināti klausītāji. Domājams, ka vēstules cena būs no 40 līdz 60 tūkstošiem dolāru (no 22 līdz 33 tūkstošiem latu).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu