Satiksmes ministrija PV valdes atbildību lūgs izvērtēt Ģenerālprokuratūrai (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Satiksmes ministrija vēl gatavo informāciju, kas tiks iesniegta Ģenerālprokuratūrā, lai vērtētu AS «Pasažieru vilciens» amatpersonu atbildību, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja ministrijā.

Tā kā tas esot apjomīgs darbs, patlaban neesot precīzi prognozējams, kad tas notiks.

«Lēmuma vērsties tiesībsargājošajās iestādēs pieņemšanas pamats ir nepieciešamība izvērtēt iespējamu valdes apzinātu rīcību un potenciālu zaudējumu nodarīšanu uzņēmumam,» uzsver SM.

Kā ziņots oktobra vidū, Satiksmes ministrijā (SM) sasauktajā AS «Pasažieru vilciens» (PV) akcionāru sapulcē tika nolemts vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, lai izvērtētu uzņēmuma iepriekšējās valdes rīcību vilcienu iepirkumā.

Akcionārs piekrita PV esošās valdes viedoklim, ka uzņēmuma iepriekšējā vadība vilcienu iepirkuma procesā ir pārkāpusi savas pilnvaras, bija teikts PV paziņojumā.

Pašreizējā PV valde Arta Birkmaņa vadībā tika iecelta šā gada maijā. Pirms tam kopš 2011.gada oktobra strādāja Nila Freivalda vadītā valde, bet vēl agrāk - kopš 2009.gada augusta - PV valdi vadīja Andulis Židkovs, liecina «Firmas.lv» informācija.

Vērienīgāko iepirkuma konkursu Latvijā AS «Pasažieru vilciens» (PV) izsludināja 2009.gada decembra sākumā. Jauno 34 elektrovilcienu un septiņu dīzeļvilcienu iepirkuma iegādes kopējās izmaksas tika plānotas 144 miljonu latu apmērā, no kuriem ES fondu finansējums būtu 100 miljoni latu, bet PV līdzfinansējums šī projekta īstenošanai - 44 miljoni latu. Savukārt otra līguma daļa paredzēja šo vilcienu uzturēšanu 30 gadu periodā. Kopumā līguma vērtība bija 610,76 miljoni eiro (429,24 miljoni latu). Jaunajiem vilcieniem bija jābūt saražotiem līdz 2015.gada augustam.

Šā gada 3.oktobra naktī tika paziņots, ka vienošanās starp PV un spāņu uzņēmumu «Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A» (CAF) par jauno vilcienu iegādi nav panākta.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu