LNSO kopā ar «Rīgas šampanieti» aicina uz Valsts svētku koncertu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā 18. novembrī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un «Rīgas šampanietis» aicina uz Valsts svētku koncertu plkst. 19:00 Lielajā Ģildē. Gan svētki, gan pārdomas, gan dzīves apcere, gan brīnišķīgi dabas tēlojumi sagaida klausītājus veselu gadsimtu aptverošajā latviešu komponistu mūzikas piedāvājumā – no Jurjānu Andreja līksmes un gavilēm līdz Ērika Ešenvalda poētiskajām skaņu krāsām. Koncerts kā LNSO svētku salūts kopā ar «Rīgas šampanieti», pēc kura visi tiek aicināti uz īsto svētku salūtu Daugavmalā!

«Rīgas šampanietis», kurš jau 60 gadus ražo augstvērtīgus dzirkstošos vīnus, šogad 18. novembra svētkus sagaidīs ar īpašo «Rīgas Jubilejas dzirkstošo vīnu», kas pēc klasiskās šampanieša metodes saražots ierobežotā daudzumā, ieguldot meistaru roku darbu katrā no 6000 dzēriena pudelēm. AS «Latvijas balzams» vadītājs Guntis Āboltiņš-Āboliņš, komentējot sadarbību ar LNSO, uzsver: «Mēs dažkārt paši nenovērtējam, cik mums ir daudz pasakainu vietu, apdāvinātu cilvēku un kvalitatīvu vietējo produktu. Tādēļ valsts svētku priekšvakarā es gribētu aicināt ikvienu izjust lepnumu par to, ko mēs protam un esam sasnieguši, tajā skaitā arī baudot, pēc unikālas mūsu meistaru radītas un patentētas tehnoloģijas ražoto, «Rīgas šampanieti»!»

Savukārt LNSO valdes locekle Ilze Paidere-Staķe ir priecīga par vietējā uzņēmuma atbalstu Valsts svētku koncertā: «Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un «Latvijas balzams» ir divas nacionālas nozīmes organizācijas ar senu vēsturi un tradīcijām, tāpēc mums ir ļoti liels prieks, ka tieši valsts svētkos «Rīgas šampanietis» būs kopā ar LNSO un padarīs mūsu koncertu un kopējos svētkus gaišākus un krāšņākus. Esam pateicīgi «Rīgas šampanietim» un ceram, ka šis būs skaists sākums mūsu turpmākajai sadarbībai».

Valsts svētku koncertā LNSO saviem klausītājiem piedāvās izcilu latviešu komponistu skaņdarbu programmu:

  • Pēteris Barisons «Pie dievnama» no Simfoniskas svītas «Bērnības rīti»
  • Ēriks Ēšenvalds «Mākoņi»
  • Bruno Skulte «Balāde par kareivi, kurš neatgriezās»
  • Alfrēds Kalniņš Kantāte «Pastardiena»
  • Romualds Kalsons «Kāzu dziesma»
  • Pēteris Vasks III daļa no Koncerta flautai ar orķestri
  • Ādolfs Skulte Simfoniska poēma «Viļņi»
  • Andrejs Jurjāns Kantāte «Tēvijai»

Solistes: Dita Krenberga (flauta) un Laima Lediņa (soprāns)

Piedalās: Valsts akadēmiskais koris «Latvija»

Diriģents: Aleksandrs Viļumanis

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu