Ar «Gogolmogoli» Liepājas teātrī debitē režisors Regnārs Vaivars (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ziedonis Safronovs

9. novembrī, Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos režisora Regnāra Vaivara iestudētā sadzīviskā traģikomēdija Gogolmogols, kuru režisors veidojis, par pamatu ņemot ukraiņu dramaturģes Natālijas Vorožbitas lugu. 

Skatītāju sagaida nedaudz mistisks stāsts ar daudziem negaidītiem sižeta pavērsieniem: Latvijā no Francijas ierodas divi puiši – Damiens (Viktors Ellers), kura māte ir latviete un kurš ir atbraucis iepazīt dzimto zemi, un Lūkass (Kaspars Kārkliņš), kurš atbraucis draugam līdzi piedzīvojumus meklēt. Lūkass nesaprot latviski ne vārda, bet Damiens runā latviešu valodā, tāpēc ir spiests draugam visu tulkot, kas rada daudzus komiskus brīžus.

Lai situācija būtu ticama, aktieris Viktors Ellers apguvis franču akcentu; savukārt Kasparam Kārkliņam viens no sarežģītākajiem aktieriskajiem uzdevumiem ir ticami radīt priekšstatu, ka nesaprot, ko runā apkārtējie.

Lūkasam un Damienam par Latviju ir savi priekšstati, kas pēc kopā pavadītas nakts ar ciema iedzīvotājiem krasi mainās. Turklāt nakts laikā ir notikusi arī slepkavība, līdz ar to puiši ir spiesti uzkavēties ilgāk, nekā plānojuši...

Lomās: Sandis Pēcis, Egons Dombrovskis, Armands Kaušelis, Edgars Pujāts, Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Inese Kučinska un Anita Kvāla.

Radošajā komandā kopā ar režisoru strādājis arī scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Anta Priedīte un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

«Gogolmogols» ir režisora Regnāra Vaivara debija Liepājas teātrī.»

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu