Režisors Seņkovs debitēs ar izrādi par savu sapņu aktrisi Rēziju (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

16. novembrī Dailes teātra Kamerzālē notiks dialoga 1 daļā «Es par Rēziju» pirmizrāde, ar ko Dailes teātrī debitē režisors Elmārs Seņkovs.

Rēzija Kalniņa ir aktrise, kas nospēlējusi visu: traģiskas un komiskas lomas, varones un ļaundares, liktenīgās sievietes un klaunus. Viņa ir allaž mainīga, pretrunīga un neuzminama. Un tāda paliek.

Režisors Elmārs Seņkovs dēvē šo izrādi par «profesionālu joku» – debitējot Dailes teātrī un veidojot iestudējumu ar savu sapņu aktrisi. Tas ir dialogs un satikšanās – režisoram ar aktrisi, aktrisei ar sevi un skatītāju. Satikšanās lomas tēlam ar Aktrises Tēlu. Kas to ir radījis? Viņa pati vai režisori? Vai varbūt skatītāji, kuri ir aicināti maldīties līdzi aktrises emociju, domu un jūtu labirintā...

Izrādes dramaturģiskās kompozīcijas autori ir Rasa Bugavičute, Elmārs Seņkovs un Rēzija Kalniņa, gaismu māksliniece – Marta Laure.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu