Vidusmēra ģimene Latvijā nodokļos gada laikā samaksā aptuveni 7500 latu (49)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vidusmēra ģimene Latvijā nodokļos gada laikā samaksā aptuveni 7 500 latus, liecina «Swedbank» Privātpersonu finanšu institūta aprēķini.

Institūta aprēķini liecina, ka lielākā daļa no samaksātajiem nodokļiem jeb 75% ir ar algu saistītie nodokļi (iedzīvotāju ienākuma nodoklis, darbinieka un darba devēja samaksātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas), 17% PVN par ģimenes pirkumiem, 7% par akcīzes preču iegādi (degviela, alkohols, tabaka), 1% ikgadējā nodeva par auto, bet 0,4% – nekustamā īpašuma nodoklis.

«Ģimene ar vidējiem ienākumiem darbaspēka un patēriņa nodokļos gada laikā samaksā otru algu. Cilvēki pārsvarā nojauš, ka viņu personīgā nodokļos samaksātā summa ir liela, tomēr reti kad ir precīzi rēķinājuši tās apmēru,» skaidro«Swedbank» Privātpersonu finanšu institūta direktore Ieva Use-Cimmermane.

«Swedbank» Privātpersonu finanšu institūtā izstrādāts nodokļu kalkulators, ar kura palīdzību katrs Latvijas iedzīvotāji var aprēķināt savu personīgo nodokļos samaksāto summu un izmaiņu ietekmi 2013.gadā. Nodokļu kalkulators pieejams institūta mājaslapā «www.manasfinanses.lv» sadaļā «Kalkulatori».

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu