Lielākā daļa DUS palielina benzīna cenu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šonedēļ 95.markas benzīna litra cenu par vienu santīmu palielinājusi lielākā daļa Latvijas degvielas uzpildes staciju, liecina aģentūras LETA veiktais ikdienas degvielas cenu apkopojums.

«Statoil» palielinājis litra cenu no 93,9 līdz 94,9 santīmiem, «Lukoil» no 92,9 līdz 93,9 santīmiem, bet «Neste» no 92,7 līdz 93,7 santīmiem.

Arī «Viada», SIA «Augstceltne DUS «Kurši»», «Latvijas nafta» un «Virši-A» cenas paaugstinājuši par vienu santīmu, un 95.markas benzīna litrs tagad maksā attiecīgi 93,9 santīmus, 94,9 santīmus, 93,7 santīmus un 93,2 santīmus.

Dīzeļdegvielas cenas palikušas nemainīgas.

Kā ziņots, 5.novembrī, sekojot iepirkuma cenu kritumam, gan lielie, gan mazākie degvielas tirgotāji samazināja mazumtirdzniecības cenu benzīnam par trīs santīmiem litrā un dīzeļdegvielai par santīmu litrā.

«Statoil» skaidro, ka 95 markas benzīna cena cēlusies, sekojot degvielas iepirkuma cenu kāpumam. Lai arī degvielas tirgotāji atturas prognozēt izmaiņas cenās, «Statoil» tomēr norāda, ka vairākus gadus pēc kārtas uzņēmums uz svētku nedēļas nogalēm parasti degvielas cenas ir samazinājis īpašu akciju ietvaros, par to ziņojot publiski līdz ar akciju sākšanos.

Piemēram, «Neste» sākusi akciju un sniedz trīs santīmu atlaidi par katru degvielas litru, ja maksāšanas terminālī klients norēķinās ar «American Express».

Šopavasar 95. un 98.markas degvielas cenas sasniedza rekordu, kas noturējās 15 dienas. «Statoil» degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena tolaik bija 1,059 lati.

Pēdējo reizi benzīna cenas par santīmu kāpa 10.septembrī.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu