Lielākā daļa DUS tīklu palielina benzīna cenu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien 95.markas benzīna un degvielas litra cenu par vienu santīmu palielinājusi lielākā daļa Latvijas degvielas uzpildes staciju tīklu, liecina aģentūras LETA veiktais ikdienas degvielas cenu apkopojums.

«Statoil» palielinājis 95.markas benzīna litra cenu no 94,9 līdz 95,9 santīmiem, «Lukoil» - no 93,6 līdz 94,6 santīmiem, bet «Neste» - no 93,7 līdz 94,7 santīmiem.

Arī «Viada» un SIA «Augstceltne DUS «Kurši»» cenas paaugstinājuši par vienu santīmu, un 95.markas benzīna litrs tagad maksā attiecīgi 94,9 santīmus un 95,9 santīmus.

«Virši-A» un «Latvijas nafta» pagaidām cenas nav paaugstinājušas un litrs benzīna joprojām maksā attiecīgi 93,2 un 93,7 santīmus.

Par santīmu paaugstināta arī dīzeļdegvielas cena. «Statoil» litrs dīzeļdegvielas maksā 96,9 santīmus, «Neste» - 95,7 santīmus, bet «Lukoil» - 95,5 santīmus. «Viada» un SIA «Augstceltne DUS «Kurši»» dīzeļdegvielas cenas attiecīgi ir 95,9 santīmi un 96,9 santīmi.

Kā ziņots, naftas cenas pasaules tirgū pirmdien, 19.novembrī, piedzīvoja ievērojamu pieaugumu, ko galvenokārt veicināja vardarbības eskalācija starp Izraēlu un Gazas joslu, radot bažas par naftas piegādēm no Tuvajiem Austrumiem.

Naftas tirgu pozitīvi ietekmējušas izredzes, ka ASV spēs izvairīties no fiskālajām klintīm - budžeta izdevumu samazināšanas un nodokļu palielināšanas, kas spēkā stāsies janvārī, ja Kongresam neizdosies vienoties par budžeta izdevumu samazināšanu.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena janvāra piegādēm tirdzniecību pirmdien noslēdza ar kāpumu par 2,36 dolāriem - līdz 89,28 dolāriem (49,1 latam) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena pieaugusi par 2,75 dolāriem, sasniedzot 111,7 dolārus (61,43 latus) par barelu.

«Pašreizējais konflikts starp Izraēlu un Palestīnu, kas radījis bažas par naftas piegādēm Tuvo Austrumu reģionā, turpina sniegt galveno atbalstu cenām,» norāda «GFT Markets» analītiķi.

«Tāpat naftas cenu pieaugumu veicinājušas ziņas, ka republikāņu un demokrātu likumdevēji izrādījuši vēlmi rast kompromisu par ASV fiskālajām klintīm, lai arī joprojām saglabājas būtiski sarežģījumi,» vēsta analītiķi.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu