Atlaists «Chelsea» komandas galvenais treneris di Mateo (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

No Anglijas futbola premjerlīgas komandas Londonas «Chelsea» galvenā trenera amata trešdien atlaists bijušais Itālijas izlases pussargs Roberto di Mateo.

Tas noticis pēc tam, kad otrdien «Chelsea» UEFA Čempionu līgas spēlē ar 0:3 kapitulēja Itālijas čempionvienībai Turīnas «Juventus».

Pirms pēdējās apakšgrupu kārtas pašreizējai turnīra čempionei «Chelsea» ir mazas izredzes sasniegt astotdaļfinālu - tai nākamās kārtas mačā jāuzvar dāņu «Nordsjaelland» vienība un jācer uz «Juventus» futbolistu zaudējumu Doņeckas «Šahtar» klubam no Ukrainas.

Kā teikts «Chelsea» paziņojumā, di Mateo atlaists «pēdējā laika rezultātu dēļ, kas nav bijuši pietiekami labi».

Itālis kļuvis par devīto atlaisto «Chelsea» treneri, kopš klubu 2003. gadā iegādājās Krievijas uzņēmējs Romāns Abromovičs.

Di Mateo «Chelsea» galvenā trenera amatā stājās martā, kad tika atlaists Andrē Villašs-Boašs. Vēlāk viņš palīdzēja vienībai triumfēt UEFA Čempionu līgā un arī Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

Pirms apstiprināšanas amatā di Mateo bija portugāļa palīgs un sākotnēji amatā tika nozīmēts līdz sezonas beigām. Savukārt šovasar di Mateo noslēdza divu gadu līgumu par «Chelsea» vadīšanu.

42 gadus vecais di Mateo kā spēlētājs Itālijas valstsvienības sastāvā aizvadīja 34 spēles, taču 2002. gadā traumas dēļ beidza karjeru. Pirms darba «Chelsea» komandā viņš trenēja Vestbromvičas «Albion» komandu, bet pirms tam arī bija Anglijas trešās spēcīgākās līgas - «League One» - kluba Bakingemšīras «Dons» galvenais treneris.

Di Mateo kā spēlētājs aizvadīja lielisku karjeru, īpaši Londonas «Chelsea» kluba rindās, ar kuru kopā pa divām reizēm uzvarēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā un Anglijas līgas kausā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu