Šveices futbola izlases galvenais treneris diskvalificēts uz divām spēlēm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piešķīrusi Šveices izlases galvenajam trenerim Otmāram Hicfeldam divu spēļu diskvalifikāciju.

Šādu sodu slavenais vācu futbola speciālists izpelnījies par nepiedienīga žesta demonstrēšanu tiesneša virzienā pagājušajā mēnesī notikušajā 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē pret Norvēģiju.

Treneris atzīts par vainīgu aizskarošā rīcībā un godīgas spēles principu pārkāpšanā. Tāpat Hicfeldam piemērots 5800 eiro (4076 latu) naudas sods, kā arī viņam jāsedz izmeklēšanas izdevumi 829 eiro (582 latu) apmērā.

Minētais mačs noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēc spēles Hicfelds uzsvēra, ka viņa žests nebija domāts nevienai konkrētai personai.

Tādējādi treneris nevarēs vadīt savu komandu nākamā gada martā un jūnijā paredzētajās spēlēs pret Kipru savā laukumā un izbraukumā.

Šveices izlase pēc četrām kārtām ar desmit punktiem ir E apakšgrupas pirmajā vietā, otrajā pozīcijā ar septiņiem punktiem ir Norvēģija, tālāk ar sešiem punktiem seko Albānija un Islande, bet Slovēnijas un Kipras valstsvienības iekrājušas pa trim punktiem.

Šveices valstsvienību 63 gadus vecais Hicfelds sāka vadīt 2008. gadā pēc Eiropas čempionāta finālturnīra. Viņš palīdzēja šveiciešiem kvalificēties 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

Hicfelds ir viens no panākumiem bagātākajiem klubu treneriem Vācijā, vadot Dortmundes "Borussia" un Minhenes "Bayern".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu